Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΝΤΕΡ - ΜΠΑΓΕΡΝ
Διψασμένες για το τρόπαιο

Μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα η Ιντερ θέλει σήμερα την κατάκτηση του τροπαίου μετά από 45 χρόνια

Associated Press

Μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα η Ιντερ θέλει σήμερα την κατάκτηση του τροπαίου μετά από 45 χρόνια
Στο Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης στις 21.45 (ΝΕΤ) δίνουν σήμερα το βράδυ ραντεβού δυο αξιόμαχες και ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου η Ιντερ και η Μπάγερν Μονάχου με αποκλειστικό σκοπό να σβήσουν τη χρόνια δίψα τους. Oκτώ χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του τροπαίου για τους Βαυαρούς και 45 από τη στιγμή που η Ιντερ έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, το σύνθημα που επικρατεί στους δύο αντιπάλους σήμερα ότι είναι πολλά για να γίνουν περισσότερα...

Η φετινή Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο εξ αρχής είχε κερδίσει κάτι στην διοργάνωση. Οτι ήταν η πρώτη χρονιά που όλοι τη θεωρούσαν σαν ένα εκ των φαβορί για την παρουσία στον τελικό και οι Νερατζούρι φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν. Και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αν σκεφθεί κανείς ότι η ομάδα του Μιλάνου, για να φθάσει εδώ έχει αφήσει στην πορεία της εκτός νυμφώνος δυο άλλα φαβορί όπως η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα ενώ παράλληλα σήμερα το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να κάνει τρεμπλ, αφού ήδη μετράει την κατάκτηση του νταμπλ (Πρωτάθλημα - Κύπελλο) στο Καμπιονάτο. Σήμερα, θα παρουσιαστεί χωρίς απουσίες βασικών στελεχών.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν Μονάχου, αφού κατάφερε να περάσει τις δικές της εσωστρέφειες με την έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Λούις Φαν Γκάαλ και να σταθεροποιηθεί στα μέσα της χρονιάς σε αξιόλογα επίπεδα απόδοσης φάνηκε να πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όταν κατάφερε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιχνίδι με τους μπέμπηδες αποτέλεσε το εφαλτήριο, ώστε οι Βαυαροί να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους στο πρωτάθλημα, οπότε και κατάφεραν να το κατακτήσουν, αλλά και την πορεία τους προς τον τελικό στην Ευρώπη. Ο τεχνικός της ομάδας Λουίς Φαν Γκάαλ, δηλώνει ανοικτά πως η ομάδα του έχει περισσότερες ελπίδες για νίκη και κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ιντερ, από όσες θα είχε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, σήμερα δε θα έχει στη διάθεσή του ένα βασικό όπλο που ακούει στο όνομα του Γάλλου Ριμπερί, ο οποίος είναι τιμωρημένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ