Κυριακή 23 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνοι χαμαιλέοντες

Μόνον οργή μπορεί να προκαλέσει η δήλωση του Δημ. Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, με την οποία ...καταγγέλλει και ...κατακεραυνώνει την πρόσκληση του υπουργού Εργασίας σε «κοινωνικό διάλογο» για τα αντεργατικά μέτρα - καρμανιόλα. Ξαφνικά, ο ΣΥΝ θυμήθηκε πως «η πρόσκληση αυτή είναι υποκριτική» και πως «μοιάζει με το διάλογο που κάνουν οι ανθρωποφάγοι με τα υποψήφια θύματά τους».

Λες και δεν ήταν οι ίδιοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν σε όλους τους «κοινωνικούς διαλόγους» που ξεχαρβάλωσαν τις εργασιακές σχέσεις. Λες και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος σε όλους αυτούς τους «διαλόγους» που κατακρεούργησαν το Ασφαλιστικό. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το Νοέμβρη του 2009, όταν το ΠΑΜΕ μπλόκαρε το ψευτοδιάλογο του Ασφαλιστικού, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, είχε δηλώσει: «Δε θα δώσουμε αυτήν τη χαρά στη κυβέρνηση να δημιουργούμε φασαρία για το αν θα κουβεντιάσουμε ή όχι». Και ο Φώτης Κουβέλης (ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ) πρόσθετε: «Σε μία δημοκρατική κοινωνία κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει την ανάπτυξη ενός διαλόγου»!

Αυτοί λοιπόν, που τότε μιλούσαν για «ανάπτυξη διαλόγου», σήμερα εμφανίζονται να κάνουν στροφή 180 μοιρών, για να πουν τώρα πως πρόκειται για «προκάτ - διάλογο»! Τι άλλαξε; Μήπως τότε δεν έμπαιναν τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην γκιλοτίνα του «διαλόγου»; Ως προς το σκοπό και το περιεχόμενο των «διαλόγων», δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Μήπως, τότε, άλλαξε κάτι ως προς τον ΣΥΝ; Ούτε. Ισα - ίσα. Και η τωρινή παρέμβαση αναδεικνύει την αναξιοπιστία και το χαμαιλεοντισμό του συγκεκριμένου χώρου, που κινείται «όπου φυσά ο άνεμος» και παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χειραγώγηση και τον αφοπλισμό των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ