Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
Σήμερα στην Ελευσίνα η νέα κινητοποίηση

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων το αγωνιστικό ραντεβού

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση σήμερα, που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας και πορεία στους δρόμους της πόλης, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου του Θριασίου συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στο δουλεμπόριο που έχουν στήσει τα «Ελληνικά Πετρέλαια», αξιοποιώντας την οδηγία Μπολκεστάιν, με τις πλάτες της κυβέρνησης, για να κάνουν με φτηνά εργατικά χέρια το έργο της επέκτασης των διυλιστηρίων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Διεκδικούν στο έργο να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου με βάση τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα συγκροτημένα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει.

Την πρωτοβουλία για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν αναλάβει τα ταξικά σωματεία της Ζώνης και το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «ΜΑΣΙΝΑ». Τα σωματεία της Ζώνης καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στα περίπτερα της λεωφόρου Σχιστού.

Σε κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ ήδη μεταφέρει εργάτες από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα, μέσω δουλεμπορικών γραφείων από την Ιταλία. Την ίδια ώρα στη Ζώνη, αλλά και στη γύρω περιοχή που γίνεται το έργο, η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Καταγγέλλουν ότι τα ΕΛΠΕ σε αυτό το σχεδιασμό τους έχουν βρει συνενόχους τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, στις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή. Ξεκαθαρίζουν ότι τα ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά από τα ξημερώματα στην πύλη του εργοταξίου οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ