Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ετοιμάζονται για την απεργία της Δευτέρας

Σε προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. καλούν ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν ξανά οι ναυτεργάτες με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 31 Μάη, για να αποκρούσουν την ολομέτωπη ενορχηστρωμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές, κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της ευρωυποταγής και Ευρωπαϊκή Ενωση, που επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, ώστε να «καθαρίσουν» τα καράβια από ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Για να μετατρέψουν όλες τις κατηγορίες πλοίων, αρχίζοντας από τα κρουαζιερόπλοια, σε σύγχρονα πλωτά γκέτο, όπου θα κυριαρχεί η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, όπως είναι το κρουαζιερόπλοιο «ΖΕΝΙΤΗ».

Την απεργία αναγκάστηκε να κηρύξει η ΠΝΟ κάτω από το βάρος των εξελίξεων, της απαίτησης των ναυτεργατών, αλλά και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Δευτέρας και θα διαρκέσει ως τις 6 το πρωί της Τρίτης. ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στο μεταξύ χτες η ΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση προς τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «ΖΕΝΙΤΗ», την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι 5 ναυτεργατικών σωματείων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Στην ανακοίνωση ενημερώνει τους επιβάτες ότι το κρουαζιερόπλοιο αυτό αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς λέμε ΝΑΙ στον τουρισμό, αλλά ΟΧΙ στην ανεργία που δημιουργείται από τη δραστηριοποίηση πλοίων στη χώρα μας, όπως το παραπάνω», «χωρίς να απασχολεί Ελληνες ναυτεργάτες με πλήρη δικαιώματα, όπως κάλυψη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ασφάλιση στο συνταξιοδοτικό φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών ΝΑΤ και με συνδικαλιστική κάλυψη». Ζητάει την αλληλεγγύη των επιβατών, σημειώνοντας ότι «γνωρίζουμε ότι κι εσύ αγαπητέ επιβάτη θέλεις εργασία στη χώρα σου με πλήρη δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ