Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Εύσημα Μπάιντεν για Αφγανιστάν και Χάγη...

ZAΓΚΡΕΜΠ.--

Τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στην ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, αλλά και την εκτίμησή τους για τη συνεισφορά της χώρας στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα όσον αφορά σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, όπως αυτή στο Αφγανιστάν, εξέφρασε χτες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την πρωθυπουργό της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στην Κόσορ για τη συνεργασία της Κροατίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά και να ζητήσει την επίλυση των μακροχρόνιων συνοριακών διαφορών με τη Σλοβενία το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνάντησή τους συζήτησαν επιπλέον τις οικονομικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Κροατία, την εκεί «αντιμετώπιση» της διαφθοράς και τη συμβολή του Ζάγκρεμπ στη «σταθερότητα και στις καλές σχέσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η Κόσορ ορκίστηκε πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλη. Πριν ενάμιση μήνα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Πράγα και χτες ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών της στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ