Κυριακή 30 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη μνήμη του σ. Κυριάκου Πολυχρονίδη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
Στις 27 Απρίλη 2010 έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππος Κυριάκος Πολυχρονίδης, γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1931 στο χωριό Κυριακή Εβρου, παιδί πολύτεκνης, αγροτικής και αγωνιστικής οικογένειας.

Ο «Ριζοσπάστης» αναφέρθηκε στην πορεία του αξέχαστου συντρόφου μας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Στην ομιλία που εκφωνήθηκε στην πολιτική του κηδεία στις 6 Μάη στο Βερολίνο περιγράφτηκε η αγωνιστικότητα, ο αγνός και ειλικρινής χαρακτήρας του, η αφοσίωσή του στον προλεταριακό διεθνισμό, η αγάπη και η περηφάνια που ένιωθε για την οικογένειά του.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για το χαμό του Κυριάκου, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με τηλεφωνήματα, κάρτες και προσωπικά συλλυπητήρια. Με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον «Ριζοσπάστη», τους συντρόφους που πρόσφεραν μέσα από τις σελίδες του στη μνήμη του, τη ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα μέλη των αντιστασιακών και άλλων οργανώσεων, όλους όσοι συνόδεψαν τον Κυριάκο στην τελευταία του κατοικία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γερμανίας, η σύζυγός του Αφροδίτη και η οικογένειά της, καθώς και η κουνιάδα του Θεοδώρα 650 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ