Κυριακή 30 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Εφυγε» ο παλαίμαχος κομμουνιστής Νίκος Παξιμαδάς

Πάνδημος αποχαιρετισμός χτες στην Πετρούπολη

«Εφυγε» την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών και κηδεύτηκε χτες στην Πετρούπολη ο σύντροφος Νίκος Παξιμαδάς, στέλεχος του ΚΚΕ, επί σχεδόν 70 χρόνια μέλος του, επί 20 χρόνια δήμαρχος Πετρούπολης και 3 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Πετρούπολης.

Ο σύντροφος Ν. Παξιμαδάς έγινε μέλος του Κόμματος το 1942 και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε σταθερός στο Μαρξισμό - Λενινισμό. Στα χρόνια της αντεπανάστασης και της κρίσης του ΚΚΕ, το 1990 - 1991, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για να σταθεί το ΚΚΕ όρθιο.

Μετά τη γερμανική κατοχή, ακολούθησε την πορεία χιλιάδων κομμουνιστών και ΕΑΜιτών στην εξορία. Από το 1948 μέχρι το 1954 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αϊ - Στράτη. Μετά την επιστροφή του, πρόσφερε αφειδώς τις νομικές υπηρεσίες του στους διωκόμενους και φυλακισμένους κομμουνιστές. Το 1967, μόλις κηρύχθηκε η στρατιωτική δικτατορία, συνέχισε τον αγώνα μέσα από την παρανομία.

Αποχαιρετώντας τον παλαίμαχο κομμουνιστή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανήμερα του θανάτου του, η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει στην οικογένεια του συντρόφου Νίκου τα θερμά της συλλυπητήρια και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο σύντροφος Νίκος Παξιμαδάς στάθηκε αλύγιστος υπερασπιστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, υπόδειγμα στην ανάπτυξη και διαμόρφωση στέρεων δεσμών που πρέπει να έχει με το λαό ο κομμουνιστής. Υπήρξε ηγέτης στην πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, ένας από τους δημάρχους που ξεχώρισαν σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ