Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κοκορομαχιών συνέχεια...

Η δράση φέρνει αντίδραση και όταν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου δύσκολα μαζεύεις τους αέρηδες. Η φράση αυτή σκιαγραφεί πλήρως τη ζώσα πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι εσωτερικές διαμάχες εξουσίας και αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων προκάλεσαν τριγμούς και ρήγματα στο... πέπλο σιωπής. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πως πρόκειται για βάλτο. Οι βαρύτατες ευθύνες (διαχρονικά) αφορούν πρώτιστα την πολιτεία, που δημιούργησε και συντηρεί το έκτρωμα, αλλά φυσικά και τους εμπλεκομένους.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, κατηγόρησε τον Αχ. Μπέο (Πανιώνιος) για «χίλια όσα». Στην ατάκα ελληνικής ταινίας «είναι πολλά τα λεφτά Αρη» βάσισε τον ισχυρισμό του πως ο «κυανέρυθρος» πρόεδρος «ευθυγραμμίστηκε με τον Φλωρίδη. Ηταν θέμα χρόνου και ποσού». Με ειρωνικό τρόπο χρησιμοποίησε το επάγγελμα του Αχ. Μπέου (ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου), συνδέοντας την παρουσία του στο ποδόσφαιρο με «νυχτόβιους και μπράβους». Επίσης τον κατηγόρησε για «περίεργες» οικονομικές καταστάσεις. Απαντώντας ο Αχ. Μπέος υπενθύμισε τις δικαστικές εκκρεμότητες του Β. Μητρόπουλου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος («αν καταδικαστεί θα πάει ισόβια φυλακή») και αναρωτήθηκε τι δουλιά κάνει «εκτός από επαγγελματίας ποδοσφαιρικός παράγοντας».

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα λεγόμενα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την επέμβαση του αθλητικού δικαστή, που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, αλλά και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος καλεί την Πέμπτη τον Αχ. Μπέο (μάλλον θ' ακολουθήσουν και άλλοι) για παροχή διευκρινίσεων ώστε να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για δωροληψία αλλά και κακουργήματος για εκβιασμό. «Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ