Κυριακή 6 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ Πρωταθλήματα Αττικής που διοργάνωσε η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής, πρωταθλήτρια Ομάδα αναδείχθηκε η Πνευματική Στέγη Περιστερίου με 6 νίκες στους 6 αγώνες και 12 βαθμούς. Δεύτερη η ομάδα του Σ.Ο. Καλλιθέας 10 β. Τρίτη ο Φυσιολάτρης Νίκαιας 9 β., 4.-5. Γ.Σ. Ασπροπύργου, Σ.Ο. Αιγάλεω από 8 β., 6.-9. Εστία Νέας Σμύρνης, ΣΜΣ Ελευσίνας, Πανελλήνιος Γ.Σ., Πειραϊκός Ομιλος Σκακιστών από 7 βαθμούς. Συμμετείχαν 21 ομάδες.

Στην κατηγορία Παίδων κάτω των 14 χρόνων Πρωταθλητής Αττικής ήταν ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. με 12β., ενώ στο αντίστοιχο Παίδων κάτω των 10 χρόνων, Πρωταθλητής Αττικής ήταν η Αίγλη Παπάγου με 11 βαθμούς.

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ έγινε και φέτος το καθιερωμένο ματς ισχυρών Γκραντ-Μάστερς με νέους ανερχόμενους Ολλανδούς σκακιστές. Το ματς έγινε στη μνήμη του 5ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μαξ Οϊβε (1935-'37) και οι κορυφαίοι GM νίκησαν με 14 - 6. Μερικά αποτελέσματα: Νάιτζελ Σορτ - Ανίς Γκιρί 2-2, Λουμπ. Φτάτσνικ - Ρόμπιν βαν Κάμπεν 3-1, Γιάσερ Σεϊράβαν - Μποκ Μπένζαμιν 2,5-1,5, Σεμπ. Σίεμπρεχτ - Λίζα Σχουτ 2,5-1,5 και Ντένις ντε Βρεχτ - Ανιέ Χάαστ 4-0.

ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται καθόλου οι σκακιστές, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί και τίμιοι άνθρωποι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού παινεύεται ότι βρίσκεται στην πιο ανθηρή οικονομική ευμάρεια από την ίδρυσή της...(;!). Από κοντά όμως, και η Ελλ. Σκ. Ομοσπονδία που βλέπει το σκακιστικό... τουρισμό να ανθεί, αλλά δε βλέπει πόσα Σκακιστικά Σωματεία διαλύθηκαν ή υπολειτουργούν, δε βλέπει ότι όλα τα διεθνή - κι όχι μόνο - τουρνουά διεξάγονται με παράβολο συμμετοχής, δε βλέπει ότι 12 ομάδες της Α' Εθνικής δεν θα αγωνισθούν στο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Περιστέρι τον ερχόμενο μήνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ