Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικά και χτες στη Θεσσαλία

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν μια σειρά συνδικάτα

Χτες, στη Λάρισα
Χτες, στη Λάρισα
Σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα δόθηκε χτες το βράδυ η «σκυτάλη» των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ κατά της άγριας επίθεσης που δέχονται τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα από κυβέρνηση, ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ταυτόχρονα, οι Θεσσαλοί κατήγγειλαν το νέο έγκλημα του Ισραήλ και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Επίσης, για μια ακόμα φορά αναδείχτηκε η αναγκαιότητα κοινής πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Ν. Μπαντόγιας. «Πρέπει ν' απαντήσουμε - πρόσθεσε - με το δικό μας λαϊκό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, της νεολαίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Ο κεντρικός ομιλητής Τ. Καφρίτσας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επισήμανε ότι «πρέπει να προχωρήσει η συγκρότηση του μετώπου με όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την εξουσία των μονοπωλίων, οργανώνοντας την αντεπίθεσή του και διεκδικώντας για λογαριασμό του τον πλούτο που παράγει και του ανήκει, με μοναδικό στόχο και κριτήριο τη συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ολόκληρου του λαού».

Στα Τρίκαλα το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια έγινε πορεία, ενώ στην Καρδίτσα το αγωνιστικό ραντεβού είχε οριστεί στην κεντρική πλατεία από όπου ξεκίνησε και η πορεία.

Καμιά αναμονή - σχέδιο σε κάθε χώρο

Μετά τα επιτυχημένα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκαν χτες σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν την ανάγκη χωρίς καμιά αναμονή να σχεδιαστεί η κλιμάκωση του αγώνα. Να οργανωθεί η πάλη σε κάθε κλάδο, κάθε τόπο δουλειάς, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι ραγδαίες αντιλαϊκές εξελίξεις σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό κτλ.

Ετσι, σήμερα Πέμπτη 3 Ιούνη, στις 7 μ.μ. η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης καλεί σε έκτακτη ΓΣ στα γραφεία της (5ος όροφος, Κάνιγγος 27).

Σε Γενική Συνέλευση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής την Κυριακή 6 Ιούνη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η μάχη για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ, μάχη που αποκτά ειδική σημασία μέσα σε συνθήκες ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης. Η εξόρμηση έχει τη μορφή της λαχειοφόρου αγοράς και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιούνη. Κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ. Μπροστά στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, αλλά και στις ευθύνες που συνεπάγεται για το ΠΑΜΕ η εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου, γίνεται επιτακτική η ένταση της δράσης τόσο των τοπικών και κλαδικών Γραμματειών και ταξικών συνδικάτων, όσο και κάθε εργάτη ατομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ