Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θαλασσοπνίγονται στις αντιφάσεις τους

-- Πώς σχολιάζετε τις χτεσινές εξελίξεις στον Συνασπισμό;

-- Στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Αναμενόμενες και αναπόφευκτες. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο χρονολογεί 50 χρόνια ζωής, αυτό που λένε της αριστερής ανανέωσης. Πνίγονται, θαλασσοπνίγονται μέσα στις αντιφάσεις τους.

Γι' αυτό εμείς λέμε ότι αυτό το ρεύμα, το οπορτουνιστικό όπως το λέμε, είναι εχθρικό για το κίνημα, ανεξαρτήτως της εμβέλειας που έχει. Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο δε γίνεται; Αν ήταν ένα πραγματικά ανανεωτικό πείραμα που βγαίνει μέσα από ένα κοιλοπόνημα, βεβαίως το καινούριο έρχεται από ένα κοιλοπόνημα, ε, 50 χρόνια θα κρατούσε αυτό το κοιλοπόνημα; Μα κάθε τρεις και λίγο διαλύονται, αυτοδιαλύονται, ξανά γίνονται.

Το καινούριο πάντα είναι δύσκολο να βγει, αλλά εμφανίζεται, επιζεί, δυναμώνει, σταθεροποιείται. Και όταν μάλιστα αυτό το καινούριο περπάτησε σε ένα περιβάλλον που στηρίχθηκε σαν το καινούριο. Και μάλιστα στηρίχθηκε ως ανάχωμα, ως αντιπαράθεση στο ΚΚΕ.

Σοβαρά συμπεράσματα πρέπει να βγάλουν οι «αριστεροί άνθρωποι» που υπάρχουν. Ανανέωση στο έδαφος της διαχείρισης του συστήματος δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ