Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει κάθε σκλαβοπάζαρο

Ερώτηση του ΚΚΕ για την οδηγία Μπολκεστάιν συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Από διαδήλωση που έγινε το Μάη στην Ελευσίνα ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των ΕΛΠΕ
Από διαδήλωση που έγινε το Μάη στην Ελευσίνα ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των ΕΛΠΕ
Δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν στη χώρα μας. Ξεκάθαρα παρέθεσε χτες στη Βουλή τη θέση του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής του, για το κατασκευαστικό πρόγραμμα των ΕΛΠΕ. Στο πρόγραμμα, επιχειρείται να εφαρμοστεί η οδηγία μέσω «εισαγωγής» εργαζομένων με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται μάλιστα για μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Να χρυσώσει το χάπι της εφαρμογής της αντεργατικής οδηγίας επιχείρησε, απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι στο πρόγραμμα των έργων (που έχουν αναλάβει τρεις κατασκευαστικές εταιρείες εργολαβικά) «οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν τους δύο χιλιάδες εκατό και εξ αυτών οι χίλιοι πεντακόσιοι θα είναι Ελληνες». Μάλιστα, άσκησε κριτική στις κινητοποιήσεις των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, λέγοντας πως «σ' αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο της χώρας, δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο συνιστά μια πολύ καλή υπηρεσία για τον τόπο, για τους εργαζόμενους, για τους πολίτες».

Τα ΕΛΠΕ επιχειρούν «να υπογράψουν συμφωνίες με συγκεκριμένο δουλεμπορικό γραφείο από την Ιταλία», τόνισε ανταπαντώντας ο Γ. Μαυρίκος, «προκειμένου να φέρουν εδώ εργαζόμενους ή να αξιοποιήσουν εργαζόμενους πληρώνοντάς τους, με βάση τη συνθήκη Μπολκεστάιν που έχει ψηφιστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και εμείς αυτήν την πραγματικότητα, δηλαδή να δουλεύουν εργαζόμενοι - που δεν μας ενδιαφέρει, ποιο είναι το χρώμα τους, ποια είναι η θρησκεία τους, ποια είναι η γλώσσα τους και ποια είναι η εθνικότητά τους - σε συνθήκες δουλείας δε θα την επιτρέψουμε».

Πατρίδα για τους εργοδότες είναι το κέρδος

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε, τονίζοντας ότι «επιχειρούν να εφαρμόσουν την Μπολκεστάιν, επειδή γι' αυτούς πατρίδα είναι το κέρδος. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και το μνημόνιο. Ολοι αυτοί που υποκριτικά, δήθεν, επιχειρούν να πουν ότι θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και συκοφαντούν και επιτίθενται στο ΚΚΕ δε θα πετύχουν τους στόχους τους. Ολοι αυτοί που επιχειρούν και οργανώνουν αυτές τις επιθέσεις αντικομμουνισμού το 2009, κύριε υπουργέ, έδωσαν παραγγελία για κατασκευή επτακοσίων τεσσάρων νέων εμπορικών πλοίων. Ξέρετε πόσα από αυτά τα επτακόσια τέσσερα εμπορικά πλοία, που παραγγέλθηκαν πέρσι από Ελληνες εφοπλιστές, κατασκευάζονται στην Ελλάδα; Κανένα. Κανένα από τα επτακόσια τέσσερα. Αυτοί πατρίδα έχουν εκεί που βγάζουν το κέρδος, γι' αυτό επιχειρούν εδώ να βάλουν σε εφαρμογή και την Μπολκεστάιν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ