Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 65ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΣΟ
Αναχωρεί σήμερα η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Αναχωρεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα η αποστολή της Γραμματείας Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που θα λάβει μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, τιμώντας τα 65 χρόνια της ΠΣΟ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιούνη στη Γενεύη, μέσα στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Η αποστολή της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 17/6.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που, όχι μόνο λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και σαν συνέπεια της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η εργαζόμενη νεολαία σε όλο τον κόσμο δέχεται άγρια επίθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νέα μέτρα που προβλέπουν ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με μεροκάματα κατώτερα από αυτά που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η πρωτοβουλία, που αναλαμβάνει η Γραμματεία Νέων της ΠΣΟ, εντάσσεται στην προσπάθεια που αναπτύσσει η ΠΣΟ να δυναμώσει την παρέμβασή της για την ενεργοποίηση των νέων εργαζομένων και τα προβλήματά τους. Αλλωστε, η ένταξη των νέων εργατών και εργατριών στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση των εργατικών αγώνων.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν και οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Νεολαίας, που οργάνωσε η Ομοσπονδία τον περασμένο Νοέμβρη στη Λίμα του Περού. Εκεί, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε πώς η πολύχρονη πείρα και η ιστορία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε κάθε χώρα θα αξιοποιηθεί για την αγωνιστική σφυρηλάτηση της νέας γενιάς εργατών σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ