Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενέσεις ελπίδας για να αρπάξουν συναίνεση

«Για περισσότερο από ένα χρόνο η ελληνική κοινωνία βομβαρδίζεται από δυσμενή σχόλια και δυσάρεστα μηνύματα σε βάρος της οικονομίας που προκαλούν αλυσιδωτές συνέπειες. H κατάσταση αυτή έχει προσλάβει διαστάσεις πανικού τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα κινήσεις που αντί να διευκολύνουν επιβαρύνουν το κλίμα και συσσωρεύουν ένα δυσβάστακτο κόστος (...) H κυβέρνηση, τα κόμματα και ξένοι οίκοι δείχνουν να αλλάζουν τακτική και να επανεξετάζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας με καλύτερη διάθεση. Mέσα στη δίνη των εξελίξεων η οικονομία αλλά και οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα μήνυμα αισιοδοξίας για να σταματήσει η ομαδική κατάθλιψη και να επιστρέψει μια κάποια κινητικότητα στην αγορά που μαραζώνει (...) η κοινωνία έχει ανάγκη την ελπίδα για να δώσει την στήριξή της ή έστω την ανοχή της σε αποφάσεις και σχέδια που χρειάζονται μέχρι να ξεπεράσουμε τη θύελλα» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κάνει δουλειά το «γράσο»

«Επιτέλους κάτι κινείται (...) εκκινούν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (...) άρχισαν να εμφανίζονται ικανοποιητικά αποτελέσματα στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού (...) οι δανειστές μας εκδηλώνουν την αισιοδοξία τους» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Μαθήματα πείνας

«Σε καιρούς ακρίβειας και οικονομικής κρίσης όλοι πρέπει να προσέχουν τα έξοδα ακόμη και σε τόσο "ανελαστικούς" τομείς όπως η διατροφή (...) όπως τονίζουν οι ειδικοί έχουν περάσει οι εποχές που αγοράζαμε αφειδώς (...) εν τω μεταξύ κατά 5,4% αυξήθηκε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

και προσφορά σωσίβιου

«Δήλωσε προχθές επί λέξει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ: "το χρέος και τα ελλείμματα εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε και δεν πρέπει να τα αναγνωρίσει και ο ελληνικός λαός" (...) η συλλογιστική της δήλωσης Παπαρήγα (...) έχει αριστερίστικη στόχευση (...) οι αριστερές, οι ανανεωτικές δυνάμεις να νιώθουν υπεύθυνες για το τι θα γίνει στη χώρα (...) κάποια κοινωνική ισχύ έχουν και επηρεάζουν» (ο Κ. Κάρης στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ