Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν την αποχή οι βαθμολογητές

Προκλητικά, η υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει «εγωισμό» την απαίτηση των εκπαιδευτικών να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους!

Την αγωνία των μαθητών για να μάθουν τους βαθμούς τους, επικαλείται η κυβέρνηση για να επιβάλει τη μείωση των αμοιβών των εκπαιδευτικών!

MotionTeam

Την αγωνία των μαθητών για να μάθουν τους βαθμούς τους, επικαλείται η κυβέρνηση για να επιβάλει τη μείωση των αμοιβών των εκπαιδευτικών!
Συνεχίζουν την αποχή οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα των πανελλήνιων εξετάσεων, αντιδρώντας στις μειώσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις αμοιβές τους. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής μέχρι την Παρασκευή, ενώ σήμερα, στη 1 μ.μ., θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, με αίτημα την αμοιβή των εκπαιδευτικών στα περσινά επίπεδα. Σημειώνουμε ότι, από προχθές, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συνέχεια της αποχής, μέχρι να υπάρξει δέσμευση ότι οι αποδοχές θα είναι τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη για να καθορίσει τη στάση του.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση των αμοιβών (από 5% έως 63%) των επιτηρητών, των βαθμολογητών και λοιπών εκπαιδευτικών που υποβοηθούν τη διαδικασία στα βαθμολογικά κέντρα. Με προχθεσινή νέα κοινή υπουργική απόφαση, άλλαξε μόνο το χρόνο πληρωμής, διατηρώντας τις μεγάλες μειώσεις. Αυτή η νέα απόφαση που διατηρεί τις μειώσεις αμοιβών είναι σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας: «Μια λύση ικανοποιητική»! Προφανώς, εννοεί ότι ικανοποιεί την κυβέρνηση, είναι, όμως, απορίας άξιο πώς θεωρεί η υπουργός ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι με μιαν ακόμα μείωση στις αμοιβές τους (που δε γνώριζαν καν πριν αναλάβουν καθήκοντα επιτηρητών, βαθμολογητών κ.ο.κ)! Μάλιστα, η υπουργός κατέληξε στη δήλωσή της: «Πιστεύουμε ότι ο Ελληνας εκπαιδευτικός, που μόχθησε πλάι στον μαθητή του, θα βρεθεί κοντά στην αγωνία του, πέρα από συνδικαλιστικούς εγωισμούς παρατάξεων». Με άλλα λόγια, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους χωρίς περικοπές είναι κατά την υπουργό ...«συνδικαλιστικός εγωισμός»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ