Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
«Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση»

Στις 25 και 26 Ιούνη, τα Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου και την Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, αντίστοιχα

«Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Αυτό είναι το σύνθημα του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει πλατιά στη νεολαία, όχι απλά ως ένα σύνθημα, αλλά με όλα τα στοιχεία του ανατρεπτικού του περιεχομένου και με όλη την πολυμορφία που προσφέρουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Αμεσα παίρνουν τη σκυτάλη για να οργανώσουν τα δικά τους Φεστιβάλ οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση των ΤΕΙ καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους σπουδαστές στα ΤΕΙ, την Παρασκευή 25 Ιούνη, στο χώρο της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, στις 7 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα παρουσίαση και συζήτηση της μπροσούρας του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «... απλός φαντάρος της παγκόσμιας λευτεριάς» και λαϊκό γλέντι.

Μια μέρα μετά, το Σάββατο 26 Ιούνη, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας διοργανώνει το δικό της Φεστιβάλ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τις 7 μ.μ. και μετά. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι με τίτλο «...δυο δρόμοι τη χωρίζουνε την κοινωνία τούτη» και λαϊκό γλέντι.

Κάλεσμα συστράτευσης με τους κομμουνιστές

Οπως τονίζουν οι δυο μεγάλες Οργανώσεις σχετικά με το περιεχόμενο και τα μηνύματα που θέλουν να δώσουν στη νεολαία με τις εκδηλώσεις τους, σήμερα: «Διανύουμε μια περίοδο που εκδηλώνεται πιο βαθιά η καπιταλιστική κρίση, ενώ γίνονται πιο ορατές οι συνέπειες από τα κυβερνητικά μέτρα στη ζωή του λαού και της νεολαίας. Είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα οξυνθούν, καθώς θα πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού ακόμη περισσότερο μόλις τα μέτρα αρχίζουν να εφαρμόζονται σε όλη τους την έκταση. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύστημα είναι σύμφυτες με το χαρακτήρα του. Η κρίση υπερπαραγωγής και οι τριγμοί που γεννά είναι αναπόφευκτοι στον καπιταλισμό. Δεν την προκάλεσαν οι κλέφτες και τα λαμόγια. Αυτοί είναι μέρος του σάπιου καπιταλισμού, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια υποτάσσονται στο κυνήγι του κέρδους.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κυρίαρχες τάξεις. Γνωρίζουν ότι οι κλυδωνισμοί του συστήματος το κάνουν πιο ευάλωτο στη λαϊκή οργή που προκαλεί η κρίση, η απότομη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα, προετοιμάζονται. Κάνουν προσπάθεια να εμποδίσουν την προσέγγιση πλατύτερων μαζών λαού και νεολαίας με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, απέναντι στο ΠΑΜΕ. Ολη η επίθεση που γίνεται αυτό το διάστημα με μπροστάρη τον Πάγκαλο, τον ΛΑ.Ο.Σ., τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου στοχεύει στην καρδιά της αντιπαράθεσης. Αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος, ότι ενοχλεί η γραμμή της απειθαρχίας και ανυπακοής, η πρόταση διεξόδου που βγαίνει έξω από τα όρια του σημερινού συστήματος.

Σε καλούμε να συστρατευτείς με τους κομμουνιστές!

Σε θέλουν να βγαίνεις από το Πανεπιστήμιο ακόμα πιο φθηνός και με σκυμμένο το κεφάλι, γι' αυτό το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα τους, το ξεπουλάνε στο μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν στη δουλειά σου να μη σηκώνεις κεφάλι, να δουλεύεις ανασφάλιστος για 500 ευρώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, γι' αυτό ξεθεμελιώνουν το Ασφαλιστικό, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις.

Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση!

Και βρίσκεται στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό, μια άλλη εξουσία, την εργατική. Μια κοινωνία που θα λειτουργεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ