Κυριακή 20 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ»
Το κράτος να δημιουργεί τις προυποθέσεις ανάπτυξης των αθλημάτων

«Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο σχεδιασμός του κράτους για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη), ώστε όλα τα αθλήματα να αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες τους. Κύριος στόχος είναι - μέσα από τη μαζική συμμετοχή του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας - η διαμόρφωση ολοκληρωμένης κοινωνικής προσωπικότητας και η θωράκιση της υγείας. Το κράτος πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα αυτή τόσο μέσα από το σχολείο όσο και από το σωματείο που δραστηριοποιείται σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά».

Την ευκαιρία να επαναλάβουν τον πυρήνα της άποψης του Κόμματος για τον αθλητισμό είχαν πριν από μερικές μέρες οι Ν. Σοφιανός (μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος), Θ. Λιάππης (υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και Γ. Γκιόκας (βουλευτής). Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος προσκάλεσαν ανθρώπους του αθλητισμού σε μια συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν το χώρο και παρουσίαση των απόψεων του ΚΚΕ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του Κόμματος και ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών (ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, βόλεϊ, πάλης, πινγκ πονγκ, σκακιού, συλλόγων λαϊκού μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων, εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες), εργαζόμενοι σ' αυτές και προπονητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ