Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πετυχημένη μαθητική γιορτή στο Βόλο
  • Σήμερα οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα
  • Κείμενο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά συνυπέγραψαν τα μαθητικά συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ στη Λάρισα

Από την προχτεσινή εκδήλωση στο Βόλο
Από την προχτεσινή εκδήλωση στο Βόλο
«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Αγώνας ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά», είναι το ηχηρό μήνυμα που στάλθηκε, από πλήθος μαθητών και άλλων νέων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Βόλο. Η μεγάλη μαθητική γιορτή, που στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει η ΚΝΕ, με τους μαθητές, στους δρόμους του αγώνα, μέσα κι έξω από το σχολείο, έγινε στην παραλία, στον άψογα διαμορφωμένο χώρο που ετοίμασαν τα «κόκκινα» νιάτα. Πόλος έλξης για τους νέους και τις νέες ήταν τα περίπτερα που είχαν στηθεί για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, αλλά και για τον αντικομμουνισμό, το νέο σχολείο, την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Επίσης, πολλοί είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το νεανικό μεράκι τους για δημιουργία, στη μουσική, στο γκράφιτι, στο θέατρο, στον αθλητισμό και σε μια σειρά άλλες δραστηριότητες.

Στη σκηνή του Φεστιβάλ εμφανίστηκαν τοπικά μαθητικά συγκροτήματα: «DROPS OF RETROSPECT», «S.G.A.M.D.», «ΣΤΗ ΧΥΜΑ», EN PALCO», «SLITHER», «BREATH». Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Παπαρίζος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», τόνισε ότι «αποτελούν ευκαιρία για τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, για τη νεολαία, να γνωρίσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, την Iστορία του Κόμματος και της ΚΝΕ, την ερασιτεχνική δημιουργία, την πολιτιστική μας πρόταση κόντρα στην υποκουλτούρα».

Σήμερα Σάββατο, τη σκυτάλη στη Θεσσαλία παίρνουν οι μαθητές των Τρικάλων, που θα κάνουν τις εκδηλώσεις τους στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την πρόεδρο του ΕΣΥΝ Τρικάλων, Αρετή Λάζου, θεατρικό σκετς, ομιλία από το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, Αχ. Σίμο, και συναυλίες από τα συγκροτήματα «Venceremos», «Μη μου άπτου», «Αρμονικά κύματα», «Animus», «Terminus».

«Συντασσόμαστε με την ΚΝΕ»

Κάλεσμα στους μαθητές, στους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ στη Λάρισα,που θα γίνει στις 24 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη, απηύθυναν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Τομεακού Συμβουλίου Μαθητών της ΚΝΕ. Επίσης, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά, που συνυπογράφουν μαθητικά συγκροτήματα του νομού - Antartia, The shadeless Emperor, Lytrosis, No Limits, Fortius, Music Vibes, Αντίθετες Κατευθύνσεις, Πείσμα, Icy Waves - τα οποία θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Συμφωνούμε με την ΚΝΕ που απορρίπτει το διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, λέμε όχι στην αποποινικοποίηση του χασίς, στηρίζουμε τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. Επιπλέον, συντασσόμαστε με την ΚΝΕ που δίνει βήμα στη νεανική δημιουργία, που η λογική της κινείται μακριά από σπόνσορες και χορηγούς, αντιπαλεύει την εμπορευματοποίηση στην τέχνη και τη ναρκωκουλτούρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ