Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκλογές ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Κάλεσμα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να βγάλουν από το τέλμα το σωματείο τους απευθύνει η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Προοπτική Ιδιωτικών Εκπαιδευτών» (ΑΣΠΙΔΕ) ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 9, 10, 11 και 12 του Δεκέμβρη για ανάδειξη νέας διοίκησης.

«Το σωματείο εδώ και χρόνια βρίσκεται σε τέλμα όσο και σε λάθος προσανατολισμό», σημειώνει η ΑΣΠΙΔΕ, επισημαίνοντας ότι «το απερχόμενο ΔΣ στήριξε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο την αντιμεταρρύθμιση Αρσένη, ανέδειξε τριτεύοντα ζητήματα σε πρωτεύοντα ζητήματα πάλης, καλλιέργησε αυταπάτες πως τα προβλήματα λύνονται μ' ένα γενικευμένο και καλοπροαίρετο διάλογο, δε συντόνισε (ούτε καν προσπάθησε) κοινούς αγώνες με άλλους φορείς της εκπαίδευσης».

Παράλληλα, σημειώνει η ΑΣΠΙΔΕ, στα ιδιωτικά σχολεία η δουλιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εντατικοποιήθηκε και άλλο, οι αυθαιρεσίες από τους ιδιοκτήτες πλήθυναν, η έλλειψη συμβάσεων ή η υπογραφή ολιγόμηνων συμβάσεων παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και οι απολύσεις έχουν αρχίσει να γίνονται συχνό φαινόμενο. «Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καλούνται να επιλέξουν δυο δρόμους: Είτε τη συνέχιση και τη χειροτέρευση της κατάστασης που περιγράφτηκε παραπάνω, είτε να βάλουν τις πρώτες βάσεις γι' αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στο Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών. Η επιλογή του δεύτερου δρόμου σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: ενίσχυση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Προοπτικής Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΑΣΠΙΔΕ). Στις 9-12 Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα - ψηφίζουμε ΑΣΠΙΔΕ».

Η ψηφοφορία θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» (Βερανζέρου 10 και Πατησίων) και οι ώρες κατά τις οποίες οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες είναι οι εξής: Στις 9 και 10 του Δεκέμβρη 9.30 π.μ. - 8 μ.μ., ενώ στις 11 και 12 του Δεκέμβρη από τις 2 το μεσημέρι μέχρι 8.30 το βράδυ. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους είναι αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ