Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο δάνειο ο Δήμος Αθηναίων

Με νέα βάρη φορτώνει τα λαϊκά στρώματα της πόλης η δημοτική αρχή της Αθήνας, καθώς αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη δανείου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας από την Τράπεζα Πειραιώς, με πρόσχημα τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χτες το νέο δάνειο, με τον δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη, να προσπερνά τις ευθύνες της ΚΕΔΚΕ που συναποφάσισε με την κυβέρνηση μείωση των πόρων, ελέω προγράμματος σταθερότητας.

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα, οι παρατάξεις του δικομματισμού αναλώθηκαν σε προεκλογικές κορώνες για το χρώμα της νέας διοίκησης. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το δάνειο με το σκεπτικό ότι «δεν γνωρίζουμε πού αποβλέπει».

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι απόρροια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Στ. Λάμπρου. «Υπάρχει μια τάση στο να υποβαθμίζεται το σύστημα που παράγει τη φτώχεια και να μεταφέρονται οι ευθύνες στους διαχειριστές του», τόνισε, απαντώντας στην κούφια αντιπαράθεση των παρατάξεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Επεσήμανε τις συνέπειες που θα έχει στα λαϊκά στρώματα το νέο δάνειο, καθώς για να το ξεπληρώσει η διοίκηση - με δεδομένο και το πολύ υψηλό επιτόκιο του 7,8% - θα προχωρήσει σε αυξήσεις τελών, υποβάθμιση ή κλείσιμο υπηρεσιών. Αναδεικνύονται, κατέληξε ο Στ. Λάμπρου, δύο δρόμοι για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, ο ένας σε όφελος του κεφαλαίου και ο άλλος σε όφελος του λαού. Ο λαός δεν μπορεί να προσμένει τίποτα το καλό για τη ζωή του, αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί.

Το δάνειο καταψήφισε και η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ανακατανομή των χρημάτων σε άλλες κατευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ