Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με νέα ορμή στον αγώνα

Ο αγώνας συνεχίζεται, τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, με την οποία χαιρετίζει τη μεγάλη επιτυχία της 24ωρης απεργίας και καλεί τους εργαζόμενους στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 19 Δεκέμβρη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η Εργατική Τάξη της πατρίδας μας και η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων έδωσαν σήμερα το "παρών" στον αγώνα και εκδήλωσαν ακόμα μια φορά την αντίθεσή τους στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η συμμετοχή χιλιάδων λαού στις εργατικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις επιβεβαιώνει ότι η αντίθεση των εργατοϋπαλλήλων στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ούτε πρόσκαιρη, ούτε προσωρινή. Εχει βάθος και ουσία και αποτελεί την υγιή βάση για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία απέδειξαν ότι η εργοδοτική τρομοκρατία, η κυβερνητική προπαγάνδα και η υπονόμευση του αγώνα από τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μπορούν ν' αχρηστεύονται από την ενωμένη δράση των απλών ανθρώπων της δουλιάς.

Με την ίδια ταυτόχρονα αποφασιστικότητα, ο αγώνας για τη μη εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων στην πράξη, θα δώσει νέα ορμή στην πάλη της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Στις 19 Δεκέμβρη, που στη Βουλή θα συζητιέται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2001, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλους τους νομούς της χώρας θα δώσει και νέα απάντηση στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στον αγώνα αυτό καλούμε τη φτωχή Αγροτιά και τους Επαγγελματοβιοτέχνες, τη Νεολαία και τους Συνταξιούχους, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της αποκάλυψης της αντιλαϊκής ουσίας, του νέου κρατικού προϋπολογισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ