Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαίρι πολιτισμού στη Νίκαια

«Ο θάνατος του εμποράκου», με τον Θύμιο Καρακατσάνη
«Ο θάνατος του εμποράκου», με τον Θύμιο Καρακατσάνη
Θέατρο, χορό, συναυλίες περιλαμβάνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», που πραγματοποιούν ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του, στο «Κατράκειο» και στο Δημοτικό Κηποθέατρο (Κύπρου και Προύσσης). Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων άρχισε χτες και θα συνεχιστεί μέχρι τις 5/8. «Εχοντας ως βασικό γνώμονα ότι ο πολιτισμός συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζουμε και φέτος την πνευματική περιπέτεια των πολιτιστικών καλοκαιριών με τη γνώση πως η τέχνη είναι το αντίβαρο για να οξύνεται η επαγρύπνησή μας σε ό,τι προσβάλλει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών δράσεων που ικανοποιούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για την ουσιαστική επαφή του λαού με τα αγαθά της τέχνης και του πολιτισμού», επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

25/6 (9 μ.μ.) θέατρο: «Ο θάνατος του εμποράκου». Με τον Θύμιο Καρακατσάνη («Κατράκειο», είσοδος 17 ευρώ).

29/6 (9 μ.μ.), θεατρική σκηνή Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας - «Δον Καμίλο» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

3/7 (9 μ.μ.): Η «Μέριμνα ζωής» παρουσιάζει την παράσταση «Μια ζωή σε μια νύχτα...» της πειραματικής χοροθεατρικής ομάδας «Φως», ως αφιέρωμα στην Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/7 (8.30 μ.μ.) Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλονιάς»: Συναυλία μεικτής χορωδίας και μαντολινάτας του συλλόγου και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

7/7 (9 μ.μ.), Θεατρική ομάδα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), με το έργο «Εχθρός Λαός» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

12/7 (9 μ.μ.): Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 18 ευρώ).

14/7 (9 μ.μ.), θίασος «Τέττιγες»: «Ο απελπισμένος σύζυγος» του Δημητρίου Μισιτζή (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

16, 17, 18/7 (9 μ.μ), θεατρική ομάδα μιούζικαλ «ΝRG» «Η ζωή σαν μιούζικαλ...» («Κατράκειο», είσοδος ελεύθερη).

21/7 (9.30 μ.μ.): Θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» - «Οι κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/8 (9 μ.μ.), ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο», με την επιθεώρηση «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 15 και 10 ευρώ - φοιτητικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ