Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι «πιο όμορφες μέρες μας» θα 'ναι σε μια κοινωνία σοσιαλιστική

Πετυχημένα τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε Λάρισα και Καρδίτσα

Από τις εκδηλώσεις στη Λάρισα
Από τις εκδηλώσεις στη Λάρισα
Στην πλατεία που φέρει το όνομα του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη, στο λόφο του Φρουρίου, πραγματοποιήθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, με σύνθημα «Ζωή Ολόκληρη, όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Πλήθος μαθητών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης και η μαθητική γιορτή έγινε ένα μαζικό αντάμωμα αυτών που συναντήθηκαν στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, όλων αυτών των νέων που θέλουν να γνωρίσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Στο χώρο υπήρχαν περίπτερα για την αντιιμπεριαλιστική δράση, τα μέτρα και το «νέο σχολείο» της κυβέρνησης, τον αντικομμουνισμό κ.ά. Ξεχώριζε, το περίπτερο της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά όπου φιλοξενούνταν το ΕΣΥΝ και το ΚΕΘΕΑ - «ΕΞΟΔΟΣ». Στη σκηνή έγινε θεατρικό δρώμενο ενάντια στα ναρκωτικά από μαθητές της ΚΝΕ, προβλήθηκαν βίντεο παραγωγές της Οργάνωσης και έπαιξαν μουσική τα ερασιτεχνικά σχήματα: «Antartia», «The Last Memories», «Οργισμένο Hip Hop», «Ρήτορα Τ - Πείσμα - Αντίθετες Κατευθύνσεις», «The Shadeless Emperor», «Lytrosis», «No Limits», «Fortius», «Music Vibes».

Το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ παρουσίασε αφιέρωμα με τίτλο «Τραγουδάμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα ναρκωτικά». Οπως μας δήλωσε η Μαριάνθη, μέλος του συγκροτήματος, «δουλεύουμε με συντροφικότητα όλοι μαζί και ξέρουμε ότι μπορούμε μέσα από τα "δικά μας" πολιτικά τραγούδια να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο για μια άλλη κοινωνία. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει για ποιο σκοπό παλεύουμε μέσα από μια ευχάριστη μουσική διαδρομή προοδευτικού τραγουδιού συνδυασμένη με αφήγηση».


Υπενθυμίζουμε ότι τα μουσικά σχήματα και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ υπέγραψαν κείμενο της ΚΝΕ κατά όλων των ναρκωτικών.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Τέλιου, πρόεδρος παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος της ΚΕΟΕ και γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ποιος φταίει σαν η κατάσταση παραμείνει; Εμείς. Ποιος φταίει σαν η κατάσταση συντριβεί; Εμείς πάλι! Είναι οι στίχοι του ΜΠΡΕΧΤ που μας γεμίζουν αισιοδοξία, μας δίνουν την απάντηση για να γινόμαστε καθημερινά πιο ικανοί, πιο έτοιμοι. Αυτοί θέλουν τη νεολαία να μη σκέφτεται, να μη δημιουργεί, να μην αλλάζει τον κόσμο!!! Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης και ανοίγουμε κουβέντα μέσα στις παρέες μας. Για τις πιο όμορφες μέρες μας που δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα και μας αξίζει να τις ζήσουμε, σε μια κοινωνία σοσιαλιστική».

Στην Καρδίτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο, όπου είχε στηθεί η κόκκινη πολιτεία. Θεατρικό σκετς από τη μαθητική ομάδα της ΚΝΕ, μουσικά μαθητικά σχήματα - «Unscarred», «Ekseliksi team», Ερασιτεχνικό συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής, «Fata Morgana», «Band Side Effec» - και πολλές άλλες δραστηριότητες περιελάμβανε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Καραβίδας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. «Μπορούμε - τόνισε - να νιώθουμε περήφανοι ως νεολαία του ΚΚΕ που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε μαζί με το Κόμμα μας στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του αγώνα, για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο της εργατικής τάξης, για να χτίσει τη δικιά της εξουσία. Είναι ταξικός αγώνας για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, αγώνας με προοπτική την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και αυτό είναι που τους φοβίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ