Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα στη Θήβα το 5ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ

Με αφορμή την 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες και δρώμενα.

Τα Παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) πραγματοποιούν πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη Θήβα θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων του ΕΣΥΝ, σήμερα, Σάββατο, στην κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ. Στις εκδηλώσεις του θα συμμετάσχουν αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ θα μιλήσει εκπρόσωπος του ΕΣΥΝ. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με ανάλογες εκδηλώσεις την Τετάρτη 30 του Ιούνη στη Λιβαδειά, στο θέατρο Κρύας, στις 8.30 μ.μ.

Γιορτή στο δρόμο διοργανώνει το Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει», στην οδό Τήνου (ανάμεσα Πατησίων και Ι. Δροσοπούλου), καθώς και στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης του Προγράμματος, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Το Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση» διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση, στην πλατεία Ομονοίας (πεζόδρομος Δώρου, πλησίον Εθνικής Τράπεζας) από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου (Αγία Παρασκευή), στις 9 μ.μ.

Η ομάδα της θεραπευτικής κοινότητας του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ - ΟΚΑΝΑ, στις 11.30 το πρωί, περνά από το Ρίο στο Αντίρριο και «χτίζει» τη 12η Γέφυρα προς την καθαρή ζωή (ξεκινούν από τη δυτική προβλήτα του Ρίου).

Αγωνιστικές παρεμβάσεις έγιναν και χτες

Πολύμορφες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε κάθε νομό διοργάνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης μοιράστηκε από χέρι σε χέρι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ενημερώσει ότι τα Κέντρα «στην κρατούσα ιδεολογία περί περικοπής δημοσίων δαπανών, στην καθαρή λογιστική διαχείριση των κοινωνικών δαπανών θεωρούνται... πολυτελείς δομές (...) Οι εξαγγελίες για θεσμική επίλυση του προβλήματος λειτουργίας τους και σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξής τους σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο παραμένουν απλές διακηρύξεις και υποσχέσεις που συνηθίζονται σε Παγκόσμιες Μέρες». Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεση επίλυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων, άμεση καταβολή όλων των οφειλών σε αυτά, άμεση έναρξη της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης των εξαρτητικών συμπεριφορών και εκπαίδευση του νέου επιστημονικού προσωπικού που στελεχώνει τα Κέντρα.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ διεκδικώντας να μη γίνουν απολύσεις - κυρίως στις μονάδες της επαρχίας - και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω ο Οργανισμός. Οπως σημειώνουν, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικά, για παράδειγμα φιάλες για ουροληψίες, αλλά και σοβαρά προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή των μονάδων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν να μη μεταφερθούν οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε χώρους νοσοκομείων. Για όλα τα παραπάνω μίλησαν χτες εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας χωρίς όμως να πάρουν κάποια απάντηση σχετική με τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ιδιαίτερη επίδραση του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης στις γυναίκες (2017-11-12 00:00:00.0)
Να ενταθεί η πάλη και η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2014-06-22 00:00:00.0)
Δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά (2012-03-17 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης (2011-01-25 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης (2008-06-27 00:00:00.0)
Επιχορήγηση 340 δραχμών το άτομο! (2001-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ