Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Προκαλούν οι υπεύθυνοι

Οι γραμμές αυτές γράφονται λίγες ώρες μετά τη συζήτηση, στη Βουλή των Ελλήνων, της Παρασκευής 25ης Ιουνίου, μεταξύ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, για το ζήτημα των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ. Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η συζήτηση αντιπαράθεσης θα εξελισσόταν στο σύνηθες επίπεδο αντικρουόμενων απόψεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ. Ομως αυτό δε συνέβη. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, υπερβαίνοντας κάθε πολιτικό μέτρο, επιτέθηκε με αήθεις κατηγορίες και απειλές πέρα και έξω από κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Στις αιτιάσεις κατάθεσης της Επίκαιρης Ερώτησης για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΚΚΕ ως υπαίτιο της κρισιακής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας ως υποκριτική αφορμή την υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των ναυτεργατών. Πέρα από κάθε λογική, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κάμψη του ελληνικού τουρισμού οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό, που πριν από όλα ενδιαφέρεται για τη σοβαρότητα και την υστεροφημία του, να πει την αλήθεια, ειδάλλως να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος μπροστά στο λαό.

Ομως, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν το έπραξε, βάζοντας τον εαυτό του στη μελλοντική χλεύη της Ιστορίας. Οπως φάνηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του θέματος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα δεν παρασύρθηκε από την αήθη επίθεση του Γ. Παπανδρέου ούτε από τα έντονα χειροκροτήματα των κλακαδόρων του ΠΑΣΟΚ που μιμούνται, όχι τυχαίως, τους κλακαδόρους του ΛΑ.Ο.Σ. Περισσότερο, ο επόμενος ομιλητής, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., που θυμίζει εποχές «καρφίτσας», στηλίτευσε τον πρωθυπουργό γιατί δεν αιματοκύλησε τις ναυτεργατικές απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά. «Ομοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα» λέει ο λαός, που δεν είναι εθισμένος από χαμερπείς πιρουέτες σιτεμένων χαζοβιόλων της ελευθεριάζουσας τηλεοπτικής ανωμαλίας.

Ομως όλα αυτά, έστω και με περισσή κατανόηση, ακόμη και πέραν της λογικής, ίσως μπορούσαν να κατανοηθούν συγκαταβατικά, όπως συνέβη στους χρόνους της μεταπολίτευσης. Ομως, το παρόν συγκεκριμένο χάπι δεν καταπίνεται. Δεν καταπίνεται η Ελλάδα να είναι παραδομένη στην κάθε πολυεθνική αντιδραστική «τρόικα» με τη δικαιολογία των κυβερνώντων υπηρετών του κεφαλαίου ότι αυτό είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της Ελλάδας. Είναι εθνική προδοσία η Ελλάδα να παραδίνεται στη διεθνή αλητεία των τοκογλύφων.

Το ελληνικό χρηματιστικό κεφάλαιο με τη μορφή τραπεζών ταυτίζεται σε επιδιώξεις και συμφέροντα με το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο των τοκογλύφων ως τοκογλυφικό τους παράρτημα ενάντια στο λαό. Το σκοτεινό δράμα παράδοσης της Ελλάδας, του λαού της, στο αδηφάγο κεφάλαιο, συντελείται από υποκείμενα όπως ο υπουργός Οικονομίας με εντολή και κάλυψη του πρωθυπουργού. Είναι γελοιότητα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δε φέρονται μπλεγμένα σε σκάνδαλα, να σιωπούν μπροστά στο δράμα του ελληνικού λαού.

Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή έπαρση οι Λακεδαιμόνιοι έστω και μόνοι προχωρούν. Οι «Ιαβέρηδες», οι «Κοτζαμάνηδες» δε θα περάσουν.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ