Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντάλλαξαν σφιγμένες γροθιές

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών, μέσα στο αστυνομοκρατούμενο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στο πλευρό των απεργών βρισκόταν και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι απεργιακές φρουρές που είχαν συγκροτήσει εργάτες στεριάς και θάλασσας, μαζί με τη γενιά των παιδιών τους, υποδέχτηκαν (φωτ.) την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με θερμά χειροκροτήματα και απανωτά συνθήματα.

Ομως τα στιγμιότυπα που έδειξαν τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες, ότι ο κλάδος των ναυτεργατών ξέρει ότι αυτό είναι το Κόμμα τους και ότι μάχεται για τα δικά τους συμφέροντα, ήταν εκείνος ο «συνθηματικός» χαιρετισμός της σφιγμένης γροθιάς, που αντάλλαξε η Αλέκα Παπαρήγα με τους ναυτεργάτες, που ως προσωπικό ασφαλείας ήταν μέσα στα καράβια και είχαν βγει στις κουπαστές της πρύμνης για να την δουν. Αυτή η σφιγμένη γροθιά που της έδειχναν, αντί για τον απλό χαιρετισμό, τα έλεγε όλα. Οχι μόνο ότι αντέχουν, αλλά ότι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν μπροστά, για νέες, ακόμα σκληρότερες ταξικές αναμετρήσεις, για ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ