Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό

Στις 4 Ιούλη, συμπληρώνονται 40 μέρες που έφυγε από κοντά μας ο συν. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ. Οι σύντροφοί του και φίλοι του από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ (Καναδά) που ζουν στην Ελλάδα προσφέρουν, στη μνήμη του, στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που αγάπησε, 135 ευρώ, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ.

Νικολέττα Βαμβακάρη

Θανάσης Κερασιάς

Αλέκος Σταθόπουλος

Κική Γιαννοπούλου

***

φωτό

Σήμερα 1η Ιουλίου, συμπληρώνονται 10 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύζυγος και πατέρας ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, γεωπόνος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 80 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος του Βασιλεία

τα παιδιά του Νικόλαος - Κωνσταντίνος

***

φωτό

Στις 30.6.2010 συμπληρώνονται 6 μήνες που έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια του κομμουνιστικού κινήματος και της Αντίστασης ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Μπέμπα) ΣΤΑΥΔΑ. Στον πρώτο χρόνο της κατοχής ήρθε σε επαφή με τις αρχές του κομμουνιστικού κινήματος και του Κόμματος σαν μέλος της ΟΚΝΕ, κάτι που υπήρξε καθοριστικό για όλες τις πτυχές της υπόλοιπης ζωής της. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τέλος, θα μείνει πιστή σε εκείνες τις αρχές και θα δώσει όσες δυνάμεις έχει, έτσι ώστε αυτό το μέλλον που ονειρεύτηκε να έρθει το δυνατόν γρηγορότερα. Εζησε μια τίμια, ανιδιοτελή και αξιοπρεπή ζωή και, σε μια συνολική αποτίμηση, κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι οι αξίες του κινήματος και του κόμματος διαπότισαν όλες τις πλευρές της ζωής της και έγιναν φάρος και κριτήριο για όλες τις ενέργειές της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
***

Στη μνήμη της βασανισμένης γιαγιάς και μητέρας μας ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΓΓΛΕΡΗ (ΜΠΕΝΑΚΗ), σαν ελάχιστο φόρο τιμής και αγάπης, προσφέρουμε στο παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 40 ευρώ ενίσχυση.

Ο γιος της Βαγγέλης Σκοινιώτης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου (Πλάκας).

Η σύντροφός του Ζαφειρία

***

Φωτό

Στη μνήμη του σ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, δικηγόρου υποψηφίου τ. Βουλευτή Κεφαλλονιάς, που το μνημόσυνό του θα γίνει στις 11 Ιούλη στο Κοιμητήριο του Βύρωνα, ο Λουκάς Καραπάνος προσφέρει στον «Ρ» 20 ευρώ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου μου, ΚΩΣΤΑ ΛΑΚΕΡΙΔΗ, από τη Θεσσαλονίκη, αγωνιστή κομμουνιστή που στάθηκε πάντα δίπλα στο ΚΚΕ προσφέρω 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ του ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Λάκης Ασκαρίδης

***

φωτό

Σήμερα 1η Ιούλη 2010, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο Μακρονησιώτης πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ζαχάρως και συνεπής οπαδός του σοσιαλισμού συν. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ. Μετά τη συνταξιοδότησή του, το 1986, επέστρεψε στον Κακόβατο και δραστηριοποιήθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα, στα δημοτικά και οικολογικά παίρνοντας ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις του Λαπίθα για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος και με τη στάση του συνέβαλε αποφασιστικά στην αύξηση της επιρροής του Κόμματος στην περιοχή. Τώρα, στην εποχή του επαίσχυντου Μνημονίου, μας είναι αισθητή η απουσία του.

Στη μνήμη του, οι φίλοι και σύντροφοι Εύα Κουμπίν, Ρόλαντ Γεστερμάγερ, Δέσποινα και Πάνος Κανακάρης, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, στο ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ για να συνεχίσει τους αγώνες του για το καλό των εργαζομένων όπου γης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
* Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, στη μνήμη του, προσφέρουμε στην αγαπημένη του εφημερίδα, το «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ ενίσχυση.

Τάσος και Γιάννης


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σταμάτης Καββαδίας
Σταμάτης Καββαδίας

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-07-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-07-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-07-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-12-07 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ (2009-02-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ