Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΚΑΙΑ
Καλλιτεχνικές «ανάσες»

Πειραματική χοροθεατρική ομάδα «Φως»
Πειραματική χοροθεατρική ομάδα «Φως»
Πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους απευθύνει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό του Κέντρο. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας και στο πρώην νταμάρι του Καραμπίνη στην Ανω Νεάπολη. «Μια ζωή σε μια νύχτα» τιτλοφορείται η παράσταση που παρουσιάζει (3/7, 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) η Πειραματική Χοροθεατρική Ομάδα «Φως». Η παράσταση, με θέμα την κοινωνική μοναξιά, αφιερώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», που διοργανώνει ο δήμος και το Πνευματικό Κέντρο. Η ομάδα στοχεύει να προσφέρει στο κοινό, μέσω της τέχνης, «ό,τι στερήθηκε, ό,τι ονειρεύτηκε, ό,τι ζήτησε με κραυγές, πριν επιλέξει τη μοναξιά του. Να "αγκαλιάσει" φόβους και ερωτηματικά, ψευδαισθήσεις, αγωνίες». Κείμενα Καλλιόπης Δράκου, σκηνοθετική επιμέλεια Μαριάννας Παπαδοπούλου, μουσική επιμέλεια Νίκου Κούρου. Χορογραφίες: Μαριάννα Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Κούρου, Ναταλία Μπουγάδη, Δάφνη Δούλη Γκότση.

Στον ίδιο χώρο στις 5/5 (8.30μ.μ.) ο σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλλονιάς» παρουσιάζει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Είσοδος ελεύθερη.

Με την υποστήριξη του δήμου Νίκαιας και του Πνευματικού Κέντρου, σήμερα, αύριο και την Κυριακή (8μ.μ.) στο πρώην νταμάρι του Καραμπίνη στην Ανω Νεάπολη, φιλοξενείται το 2οΠολιτιστικό Τριήμερο, που διοργανώνουν οι σύλλογοι Α.Φ.Ο.Α.Ν και «Κώστα Βάρναλη». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις για επίκαιρα θέματα, εικαστικά και παραστάσεις Καραγκιόζη. Στόχος των διοργανωτών, είναι «η διαμόρφωση του πρώην νταμαριού σε ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ