Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λεφτά στο κεφάλαιο και για αστικές αναπλάσεις

Την εξασφάλιση «ζεστού» χρήματος στις επιχειρήσεις για «πράσινες» επενδύσεις σε έργα αστικής ανάπτυξης (αναπλάσεων, ενέργειας, διαχείρισης αποβλήτων, έργων υδροδότησης κ.ά.), σηματοδοτεί η σύμβαση που υπέγραψε χτες η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη δημιουργία Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA. Το JESSICA αποτελεί, άλλωστε, έναν κοινοτικό χρηματοδοτικό μηχανισμό για τη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπτυξης.

Τη Σύμβαση Χρηματοδότησης υπέγραψαν χτες η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλ. Σακελλάρης, παρουσία των υπουργών Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Από το πρόγραμμα θα εξασφαλιστούν συνολικά 258 εκατ. ευρώ που θα κατανεμηθούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Οπως δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η αξιοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA «μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην αναγκαία συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτών». Που σημαίνει ότι τα κονδύλια αυτά θα χρηματοδοτήσουν έργα ΣΔΙΤ, τα οποία θα αναγκαστεί να πληρώνει στη συνέχεια ο λαός και για τη χρήση.

Παράλληλα ανάφερε ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΕΣΠΑ θα εισφερθούν στο Ταμείο JESSICA 10 εκατ. ευρώ για βιοκλιματικές αστικές αναπλάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ