Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΓΚΑΝΑ
Το παρελθόν και... το μέλλον

Η μία έχει εφαλτήριο το ένδοξο παρελθόν θέλοντας να ζήσει ανάλογες στιγμές και σήμερα. Η άλλη να πιστοποιήσει ότι δικαίως θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη της ηπείρου της και κάνει το κάτι παραπάνω (τετράδα) απ' ό,τι οι προκάτοχοί της Καμερούν και Σενεγάλη (έφθασαν μέχρι τους οκτώ). Ουρουγουάη και Γκάνα κοντράρονται στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ (21.30, ΝΕΤ) για μια θέση στα ημιτελικά.

Η Ουρουγουάη των δύο τροπαίων (1930 και 1950) έχει εντυπωσιάσει με τη σταθερότητα των εμφανίσεών της μέχρι στιγμής (παρά τα προβλήματα στη φυσική κατάσταση των παικτών της) και είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, το φαβορί του αγώνα. Ο Οσκαρ Ταμπάρες, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2014, δεν έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ντιέγκο Γκοντίν και θα χρησιμοποιήσει τον Μαουρίτσιο Βικτορίνο, ο οποίος ήταν θετικός κόντρα στο Μεξικό.

Η Γκάνα είναι η ομάδα που κρατάει ψηλά το γόητρο της Αφρικής στη διοργάνωση αφού είναι η μόνη εκπρόσωπος της «μαύρης ηπείρου» που συνεχίζει. Παρά την απουσία του Μίκαελ Εσιέν έχει δείξει χαρακτήρα στη διοργάνωση και ελπίζει ότι θα γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα συμμετάσχει σε ημιτελικά Μουντιάλ. Ο τεχνικός της ομάδας, Μίλοβαν Ράγεβατς, δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Τζόναθαν Μενσά και Αντρέ Αγιού και αναμένεται να χρησιμοποιήσει βασικό για πρώτη φορά τον Σούλεϊ Μουντάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ