Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
«Να φύγει η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο»

Την έντονη διαμαρτυρία του για την ενέργεια της Σκοπευτικής Εταιρείας (στις 25 Ιούνη) να βάλει λουκέτα σε σχολεία της Καισαριανής (στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου) θεωρώντας ιδιοκτησία της τη γη στην οποία χτίστηκαν τα σχολεία αυτά, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο σύλλογος σημειώνει ότι «το 1930 είχαν παραχωρηθεί στη Σκοπευτική Εταιρεία 710 στρέμματα στην περιοχή αυτή(!) και, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, με διάφορα μετέπειτα νομοθετήματα υποτίθεται ότι είχε τακτοποιηθεί, τελικά ή μερικά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης πάνω στην οποία χτίστηκαν τα αναγκαία για την περιοχή σχολεία.

Η απαράδεκτη ενέργεια της Σκοπευτικής δείχνει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι ιδιώτες και δημόσια παιδεία δεν πάνε μαζί. Αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια κώφευαν στα αιτήματα των μαζικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής για σχολεία με πλήρη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Στιγματίζει το ρόλο της δήθεν ανεξάρτητης Δικαιοσύνης που γίνεται θεματοφύλακας των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και καταπατά ακόμα κι αυτό το δικαίωμα των παιδιών του ελληνικού λαού για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Και φυσικά αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες του Δήμου Καισαριανής και αποτελεί προειδοποίηση για το ρόλο που θα κληθούν να παίξουν οι δήμοι Α.Ε. του Καλλικράτη», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ο σύλλογος επισημαίνει ότι «σε παράπλευρο χώρο στεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής "Ρόζα Ιμβριώτη" και το αντίστοιχο Νηπιαγωγείο, για τα οποία ο Σύλλογός μας ζητάει χρόνια τώρα το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αντίστοιχης γης, την οποία επίσης θεωρεί δική της η Σκοπευτική».

Και καταλήγει απαιτώντας:

  • «Να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας όλων των σχολείων. Να φύγει τώρα η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο. Ο χώρος να περάσει στο Δημόσιο και τα σχολεία στον ΟΣΚ, μακριά από τη λογική των χορηγών.
  • Να γίνει επιτέλους σεβαστή η ηρωική ιστορία του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, πρωτίστως με την απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιερό τόπο του θυσιαστηρίου και κατόπιν την απόδοση των ανάλογων τιμών από δήμο και πολιτεία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ