Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Αγώνας για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική

Συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης

Την απόλυτα ρεαλιστική και εφικτή πρόταση του ΚΚΕ για μια άλλη φιλοαγροτική σε μορφή και περιεχόμενο ανάπτυξη στα πλαίσια μιας άλλης αντιμονοπωλιακής πολιτικής, ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης, ξεπουλήματος παραγωγικών μονάδων και αγροτικών επιχειρήσεων, της συγκέντρωσης παραγωγής αγροτικών προϊόντων στις πολυεθνικές, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στο φόντο των πρόσφατων εξαγγελιών από στελέχη της ΑΤΕ για τη δρομολόγηση ιδιωτικοποίησης της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ».

O Νίκος Σιαράβας, εκ μέρους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βγάλουν στο σφυρί την «ΔΩΔΩΝΗ», μια κρατικοσυνεταιριστική επιχείρηση στήριγμα για τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους.

«Ο ρόλος της "ΔΩΔΩΝΗΣ", σημείωσε, είναι γνωστός και σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση τιμών, τον προσδιορισμό αναφοράς τιμής γάλακτος στις βιομηχανίες σε όλη τη χώρα, παρά το ότι η ΑΤΕ κερδοσκοπούσε εις βάρος της "ΔΩΔΩΝΗΣ" και των κτηνοτρόφων». Επισήμανε τον παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο χαρακτήρα των επιχειρημάτων που προβάλλονται από εκπροσώπους της κυρίαρχης αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής για δήθεν μεταβίβαση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στους φυσικούς φορείς την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς ξεκληρίζεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο έντονα, στενάζει και δίνει μάχη για την επιβίωση. Επισήμανε ότι η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», είτε μέσω των Ενώσεων, είτε μέσω της ΑΤΕ, χρειάζεται να δένει με τον αγώνα ενάντια στη γενικευμένη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, την κυρίαρχη πολιτική ανάπτυξης που στηρίζει τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών και στην αγροτική παραγωγή.

Κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κοινή πάλη και δράση με τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για μια άλλη αγροτική πολιτική στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Για κοινωνικοποιημένες καθετοποιημένες μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, όπως είναι η «ΔΩΔΩΝΗ», με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, που θα στηρίζονται σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, προστατεύοντας το εισόδημα των παραγωγών, καλύπτοντας τις λαϊκές διατροφικές ανάγκες, την πρόσβαση σε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ