Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Ολοι στο δρόμο του αγώνα στις 8 του Ιούλη

Αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ

Αποψη από τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Αποψη από τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Σε δυναμική και μαζική συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, 8 του Ιούλη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε Επαγγελματία, Βιοτέχνη, Εμπορο. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Συνεχίζουμε τον ενωμένο αγώνα μας. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντιά μας τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, η κυβέρνηση και η ΕΕ. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει».

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:

  • «Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με Αγώνες και θυσίες και μειώνουν τις συντάξεις σχεδόν στο μισό.
  • Καταργούν τη σύνταξη στα 65 με 35 χρόνια ασφάλιση. Στόχος τους είναι να δουλεύουμε μέχρι τα 70.
  • Η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νεότερες ηλικίες, που δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να πάρουν μια στοιχειώδη σύνταξη.
  • Μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση, συνειδητά καταδικάζουν τον ΟΑΕΕ στη χρεοκοπία, φορτώνουν με νέα βάρη τους ασφαλισμένους που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της μονοπώλησης και της οικονομικής κρίσης.

Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε και πληρώνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Τα κέρδη τους υπερασπίζονται, όταν μιλάνε για τα ελλείμματα. Αυτούς θέλουν να προστατέψουν, όταν μιλάνε για κίνδυνο χρεοκοπίας της οικονομίας. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων, καταδικάζουν σε εξαθλίωση και χρεοκοπία τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ. Δεν κινδυνεύει ο τζίρος των καταστημάτων από τις απεργίες, συρρικνώνεται από την επέκταση των πολυκαταστημάτων και των σουπερμάρκετ. Το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια. Σήμερα πληρώνουμε το λογαριασμό της συμφωνίας του Μάαστριχ και της ΟΝΕ».

Και καταλήγει: «Καταγγέλλουμε τη συμβιβαστική πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Οπως τα προηγούμενα χρόνια ανακάλυπταν "επιχειρηματικές ευκαιρίες" για τους αυτοαπασχολούμενους στην πολιτική της ΕΕ, έτσι και σήμερα βρίσκουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα "αναγκαία". Φοβούνται τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε αγώνα διαρκείας, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παραμερίζουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που με τη στάση τους στηρίζουν την κυβέρνηση. Δίνουμε αγωνιστικό "παρών" μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ