Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για νέους αγώνες

Στη μάχη της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό ρίχνονται οι   ταξικές δυνάμεις

Σε νέα φάση περνάει ο αγώνας των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που προβλέπει το νομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση στη Βουλή, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη. Στον απόηχο της μεγάλης προχτεσινής απεργιακής κινητοποίησης, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, κάνουν τον απολογισμό τους και ετοιμάζονται για τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, που θα είναι το συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού στις 19 Δεκέμβρη.

Οπως υπογράμμιζαν μετά την πετυχημένη απεργία, τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα σε τρεις κατευθύνσεις: Στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ αλλά και προς τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει τον αγώνα. Απέδειξαν ότι έχουν τις δυνάμεις και είναι αποφασισμένοι, να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να κλιμακώσουν την πάλη τους.

«Η συμμετοχή χιλιάδων λαού στις εργατικές συγκεντρώσεις- σημειώνει η γραμματεία του ΠΑΜΕ- επιβεβαιώνει ότι η αντίθεση των εργατοϋπαλλήλων στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι πρόσκαιρη. Εχει βάθος και ουσία και αποτελεί την υγιή βάση για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος». Και αυτή η αναζωογόνηση δε θα προκύψει σε κάποια γραφεία, αλλά μέσα στους αγώνες, στην καθημερινή δράση για να μην περάσουν να μην εφαρμοστούν τελικά τα μέτρα. Αυτό είναι το καθήκον της εργατικής τάξης, σ' αυτό πρέπει να στρατευτεί.

Στον αγώνα αυτό πρωτοστατεί και πάλι το ΠΑΜΕ, διοργανώνοντας συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς της χώρας για τις 19 Δεκέμβρη κατά του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2001 που θα συζητείται εκείνες τις ημέρες στη Βουλή. Καλεί δε τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους να δώσουν όλοι μαζί και αυτή τη μάχη να απαιτήσουν την ικανοποίηση στοιχειωδών αιτημάτων τους.

Την επικίνδυνη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους της Πάτρας καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Υπενθυμίζεται ότι με την κάλυψη του νομάρχη Αχαΐας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με τοξικά αέρια στην προχτεσινή διαδήλωση χιλιάδων απεργών που απαιτούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το εργατικό κέντρο υπογραμμίζει ότι με τέτοιες μεθόδους, δεν πρόκειται να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και όπως έδειξε και η απεργιακή κινητοποίηση στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ