Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθωώθηκαν για τα πανό κατά της Ολυμπιάδας

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει όσους αντιτίθενται στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στα όσα αρνητικά αυτοί συνεπάγονται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Το 1ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε χτες έξι μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών εναντίον της διεξαγωγής της Ολυμπιάδας στην Ελλάδα, για τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 3-9-97 έξω από την Ακρόπολη.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, είπε ότι «εκείνο τον καιρό υπήρχε οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που ήταν υπέρ της ανάληψης της Ολυμπιάδας και σε αυτούς που ήταν κατά και αυτοί οι τελευταίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Το ζήτημα - συνέχισε - είναι αν η αντίθετη άποψη θα διώκεται και θα παραπέμπεται στα δικαστήρια». Τόνισε, επίσης, ότι «σε καμιά περίπτωση οι κατηγορούμενοι δε θα συλλαμβάνονταν αν ήταν υπέρ της ανάληψης της Ολυμπιάδας, αλλά θα έπαιρναν συγχαρητήρια».

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν, ακόμα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ευτ. Μπιτσάκης («στην Ακρόπολη - είπε - γίνονται πολιτικές εκδηλώσεις και κανείς δεν ενοχλείται. Ενοχλεί κάθε διαμαρτυρία για το 2004, τη στιγμή που η διοργάνωση των Αγώνων είναι μια εμποροπανήγυρη»), η ΕλένηΠορτάλιου («οι κατηγορούμενοι υπερασπίζονταν το περιβάλλον και τους αρχαιολογικούς χώρους»)και η ΜαρίαΖευγώλη («η αστυνομία μάς υπέδειξε να ανοίξουμε το πανό έξω από τον αρχαιολογικό χώρο»).

Οι κατηγορούμενοι Αλ. Βερναδάκης, Γερ. Σκλαβούνος, Ευάγγ. Φωκάς, Νάντη Γεροντάκη, Μαριλένα Ιατρίδου και Γ. Λιέρος υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι η δίωξή τους είναι πολιτική. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, γιατί, όπως είπε, «εξ αντικειμένου δε στοιχειοθετείται το αδίκημα, εφόσον δεν αναρτήθηκαν τα πανό μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ