Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
«Δεν έχουμε "ταβάνι" στην προσφορά μας στο Κόμμα»

Πολύτιμη εμπειρία ακόμα και το στήσιμο και η προετοιμασία της κατασκήνωσης

«Βγήκαν στην επιφάνεια δυνατότητες που έχουμε όλοι και δεν είχαμε φανταστεί ότι υπάρχουν. Αναδείχθηκε, και με αυτόν τον τρόπο, ότι οι κομμουνιστές δεν έχουμε "ταβάνι" στην προσφορά μας στην Οργάνωση και το Κόμμα». Με αυτά τα λόγια μίλησε στον «Ρ» ο Στέφανος φοιτητής Μαθηματικού και ταυτόχρονα εργαζόμενος στην Πάτρα, για την εμπειρία της διαμόρφωσης του χώρου, όπου φιλοξενήθηκε η κατασκήνωση της ΚΝΕ. «Πήρα όλη μου την καλοκαιρινή άδεια για να συμμετέχω στην προετοιμασία του χώρου. Είναι μεγάλη υπόθεση, να συμβάλεις ώστε ο κόσμος που θα έρθει εδώ να ευχαριστηθεί, να μείνει σε ένα βιώσιμο και ασφαλές μέρος», τονίζει ο Στέφανος.

Η ομάδα προετοιμασίας μπήκε στο χώρο την Κυριακή και αντίκρισε μια χαοτική κατάσταση. Μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Ναυπλίου, η Καραθώνα, έχει εγκαταλειφθεί για χρόνια από το Δήμο, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, έχει συνειδητά απαξιωθεί, ενώ πρόσφατα εκφράστηκαν και επιδιώξεις για ιδιωτικοποίηση της παραλίας, που βρήκαν σθεναρή αντίσταση.

Σε αυτό το χώρο, από την προηγούμενη Κυριακή έδωσαν ζωή και φροντίδα οι δυνάμεις της ΚΝΕ από την περιοχή της Πελοποννήσου. Γι' αυτό, κάτοικοι και επισκέπτες της παραλίας αγκάλιασαν την παρουσία των μελών της ΚΝΕ που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να καθαριστεί και να πάρει το περιεχόμενο που της αρμόζει. «Αρκετοί άκουγαν με θαυμασμό τι γίνεται εδώ και τι θα γίνει. Μας είπαν ότι θα επισκεφτούν το κάμπινγκ, θα έρθουν στις εκδηλώσεις», λέει στον «Ρ» ο Στέφανος.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του «στησίματος» της κατασκήνωσης, είναι πλήρως εναρμονισμένες με το πολιτικό περιεχόμενο των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ, με τη στάση και τη δράση των κομμουνιστών: Από νωρίς το πρωί, η ομάδα προετοιμασίας ήταν «στο πόδι». Νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές, κάποιοι μαθητές που αφιέρωσαν αυτές τις μέρες ξεπερνώντας τον εαυτό τους, για να «στηθεί» η κόκκινη κατασκήνωση. «Ολη μέρα κάναμε ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς. Μάθαμε πολλά εδώ. Σκέψου ότι τόσες μέρες δίπλα στη θάλασσα, μόνο βράδυ κάναμε μπάνιο, όταν πια δεν βλέπαμε άλλο για να δουλέψουμε. Σήμερα είναι το πρώτο μας μπάνιο με το φως της ημέρας...».

Το βράδυ, τα παιδιά της ομάδας κι οι ντόπιοι σύντροφοι γίνονταν μια παρέα. Συντρόφισσες από το Ναύπλιο μαγείρευαν και έφερναν φαγητά στην κατασκήνωση. «Καθόμασταν όλοι γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, κουβεντιάζαμε, τραγουδούσαμε, κάναμε βραδινό μπάνιο... Ηταν στιγμές σπάνιες, πολύτιμες», υπογραμμίζει ο Στέφανος.

Ανάλογες ομάδες φροντίδας του χώρου δρουν σε όλη τη διάρκεια του Διημέρου. Συνεργεία φροντίζουν διαρκώς να καθαρίζεται από σκουπίδια, να είναι καθαρές οι τουαλέτες, να μη λείψει τίποτα. «Κάθε χρόνο τα Διήμερα της ΚΝΕ είναι πιο ποιοτικά και από την άποψη της οργάνωσης, της φιλοξενίας. Πέρα από το πολιτικό περιεχόμενο, έχει και αυτό τη σημασία του, δείχνει ωρίμανση, βήματα που γίνονται», συμπληρώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιδική κατασκήνωση για ακόμη μια χρονιά! (2020-07-21 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (2018-07-07 00:00:00.0)
Στην Πάτρα από τις 6 έως τις 8 Ιούλη (2018-06-02 00:00:00.0)
Στα χνάρια της τιμημένης ιστορίας του ΚΚΕ (2012-06-24 00:00:00.0)
Κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή... (2000-07-11 00:00:00.0)
Στόχος να είναι η μεγαλύτερη από τις προηγούμενες (1997-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ