Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Ανακοίνωση για την απογραφή

Υπαναχώρησε εν μέρει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σχετικά με την απογραφή στο Δημόσιο. Σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΔΕ αναφέρει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί επιθυμούν να καταγράφονται με τη συνταγματική τους ιδιότητα του κρατικού λειτουργού και όχι του δημοσίου υπαλλήλου, προσθέτοντας ότι δεν είναι αντίθετοι με την απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε, αναφορικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ' αυτή. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι».

Παράλληλα, προσθέτει ότι επεδίωξε να έρθει σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ώστε στο σχετικό έντυπο της ηλεκτρονικής απογραφής να αναγράφεται η ένδειξη «δικαστικοί ή κρατικοί λειτουργοί», χωρίς, όμως, να επιτευχθεί συμφωνία.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΔΕ, επίσης, αναφέρει ότι εξακολουθεί να έχει την απορία της, για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των δύο άλλων εξουσιών, της εκτελεστικής και της νομοθετικής, δηλαδή οι υπουργοί και οι βουλευτές.

  • Οι δικαστές πραγματοποιούν σήμερα σε όλη την επικράτεια της χώρας συγκεντρώσεις (2ωρη διακοπή των εργασιών σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 μ.μ.), διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό και κυρίως για την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ. Στην Αθήνα διοργανώνουν συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου κλήθηκαν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ