Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ
Παγκόσμιοι ... ταύροι

H πρώτη παρουσία σε τελικό Μουντιάλ έμελλε να είναι και επιτυχημένη για την Ισπανία που από το βράδυ της Κυριακής μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης κατέχει και το τρόπαιο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, αφού επικράτησε στον τελικό της φετινής διοργάνωσης στη Νότια Αφρική της Ολλανδίας με 1-0.

Η Ισπανία έγινε η τρίτη χώρα μετά τις Γερμανία και Γαλλία που έχουν στην κατοχή τους και τα δύο τρόπαια, ενώ είναι και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κατακτά το τρόπαιο σε διοργάνωση που διεξάγεται εκτός Γηραιάς Ηπείρου. Ενα γκολ του Ινιέστα τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της παράτασης (116') ήταν αυτό που έκρινε τον κατά τα άλλα μετριότατο από πλευράς θεάματος φετινό τελικό, η κανονική διάρκεια του οποίου είχε λήξει 0-0. Οι «Φούριος Ρόχας» ήταν καλύτεροι στο Α' μέρος απέναντι στους «Οράνιε» που φάνηκε ότι είχαν το νου τους μόνο στην άμυνα και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις. Ομως, παρά τις ευκαιρίες που έχασε (με τους Ράμος, Τσάβι, Πέντρο) οι Ολλανδοί κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Ολλανδία να ξεθαρρεύει επιθετικά και την Ισπανία να υποχωρεί. Ωστόσο, ούτε αυτοί κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες αφού ο τερματοφύλακας τον Ισπανών Ιγκε Καστίγιας είπε δύο φορές ...όχι στον Ρόμπεν (62'-83') ενώ και η Ισπανία έχει μια καλή φάση με τον Βίγια (70'). Ο Αγγλος διαιτητής Γουέμπ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Χέιτινγκα της Ολλανδίας (109') ενώ έκανε και ρεκόρ καρτών καθώς έδειξε 15 κίτρινες κάρτες σε παίκτες των δύο ομάδων.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Ματάισεν, Χέιτινγκα, Φαν Μπρόνκχορστ (105' Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (99' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ (71' Ελια), Φαν Πέρσι.


Associated Press

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (87' Φάμπρεγκας), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (60' Χεσούς Νάβας), Βίγια (106' Τόρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ