Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα δάση να γίνουν λαϊκή περιουσία

Ανακοίνωση με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δάσος Σέιχ Σου

Από περσινή συμβολική περικύκλωση του δάσους Σέιχ Σου με αίτημα την προστασία του

MotionTeam

Από περσινή συμβολική περικύκλωση του δάσους Σέιχ Σου με αίτημα την προστασία του
Η μικρής έκτασης πυρκαγιά που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δάσος Σέιχ Σου αποτελεί ένα μήνυμα προειδοποίησης για τον κίνδυνο μεγάλων καταστροφών και αυτό το καλοκαίρι, αλλά και για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Τα παραπάνω σημειώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει την προστασία του δάσους, να οργανώσει επιτροπές, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα ταξικά συνδικάτα.

Η φωτιά στο Σέιχ Σου, στο ύψος του Δήμου Αγίου Παύλου, εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα, πιθανά από σπινθήρα από τα καλώδια της ΔΕΗ. Εσβησε μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής, αφού έκαψε μισό στρέμμα ξερά χόρτα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης. Παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση με τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα να παρθούν μέτρα αντιπυρικής προστασίας του Σέιχ Σου, αλλά και γενικότερα των δασικών εκτάσεων.

Αμεση ενίσχυση όλων των εμπλεκομένων στη δασοπροστασία (Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία) και κάλυψη των κενών με τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δικαιούνται μόνιμη σταθερή δουλειά.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας (καθαρισμός περιοχών και δασικών οδών, κλείσιμο παράνομων χωματερών) και προμήθεια κατάλληλων μέσων πυρόσβεσης.

Τα δάση να θεωρούνται κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία και να αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Να καταργηθούν οι αντιδασικοί νόμοι και να εφαρμοστεί άμεσα το δασικό κτηματολόγιο που θα περιορίζει την καταπάτηση δασικών εκτάσεων.

Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας με συντονιστικά όργανα κατά περιφέρεια και νομό.

Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει την προστασία του δάσους, να οργανώσει επιτροπές, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα ταξικά συνδικάτα.

Το βέβαιο είναι ότι ο στόχος της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ είναι να διασφαλίσει και αυξήσει την κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων. Στο βωμό του κέρδους εμπορευματοποιούνται τα πάντα. Αυτή είναι η αιτία και για καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και οι περικοπές που επιβάλλει και για την προστασία των δασών θα επιδεινώσουν την κατάσταση, μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις.

Η μόνη λύση είναι τα δάση να αποτελέσουν λαϊκή περιουσία, προοπτική που εξαρτάται από τον αγώνα για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ