Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση στον Πανελλήνιο ΓΣ

Το θέμα με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, που δεμένος για χρόνια στο άρμα της επιχειρηματικότητας στον αθλητισμό πλέον μετά την φυγή του επιχειρηματία Μίνωα Κυριακού βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες αθλητές των ακαδημιών να είναι στον αέρα και τα χρέη να φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση τους προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Κώστα Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, τα αθλητικά τμήματα και οι χιλιάδες αθλητές στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων του ΠΓΣ, μετά την παραίτηση του ΔΣ με πρόεδρο τον μεγαλοεπιχειρηματία Μ. Κυριακού, τα προβλήματα του Συλλόγου οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο και το μέλλον για εργαζομένους και αθλητές διαγράφεται αβέβαιο. Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες τα χρέη που άφησε πίσω του ο επιχειρηματίας ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες, οι περίπου 3.000 αθλητές και παιδιά στις ακαδημίες του συλλόγου βρίσκονται στον αέρα ενώ ακόμη και οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τις ΔΕΚΟ φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Το ερώτημα που προκύπτει από την προαναφερόμενη κατάσταση είναι πώς είναι δυνατόν ένας Σύλλογος με ιστορία 119 χρόνων, με πολυάριθμα τμήματα μικρών ηλικιών που αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν κάθε μήνα, με χορηγίες από τον ΟΠΑΠ και ΓΓΑ, με έσοδα από διεθνείς διοργανώσεις (Τσικλητήρια) να πετάει στο δρόμο εργαζομένους προπονητές και να δημιουργεί πρόβλημα στους αθλητές των τμημάτων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η επιχειρηματική δραστηριότητας στο χώρο του αθλητισμού έχει σα συνέπεια το μαρασμό ακόμη και ιστορικών σωματείων όπως είναι ο ΠΓΣ, την εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στην άθληση και τη φυσική αγωγή και την ίδια στιγμή την κερδοφορία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη συνολική πολιτική τους στο χώρο του αθλητισμού αλλά και για την ανυπαρξία οποιουδήποτε ελέγχου μέσω ΓΓΑ, όταν μάλιστα οι καταγγελίες για τον Πανελλήνιο ΓΣ κάνουν λόγο για οικονομικές ατασθαλίες, κακοδιαχείριση ακόμα και για καθεστώς μαύρης εργασίας, ελαστικές σχέσεις στις εγκαταστάσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1) Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους στον ΠΓΣ και η καταβολή των δεδουλευμένων τους;

2) Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην άθληση για όλους τους αθλητές και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μακριά από τις λογικές της ανταποδοτικότητας και της κερδοφορίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ