Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΠΘ - ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πολυχώρος δημιουργίας και ανάπαυσης

Μέχρι τις 28 του Ιούλη θα έχει την ευθύνη του χώρου η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Πιστή στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού της με τη νεολαία, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ από την Τετάρτη 14 του Ιούλη έστησε στην κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι Χαλκιδικής τη δική της νεανική πολιτεία, μέσα από την οποία προβάλλει τη δική της αντίληψη για το δικαίωμα στη μόρφωση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ δημιούργησε έναν πολυχώρο, ο οποίος θα λειτουργεί μέχρι τις 28 του Ιούλη. Σε αυτόν λειτουργούν θεματικά περίπτερα, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Παράλληλα, προβάλλεται το δικαίωμα της νεολαίας σε φθηνές, ποιοτικές διακοπές, στην ανάπαυση και στην αναψυχή, άρρηκτα συνδεδεμένο με το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, κλπ. Στο χώρο λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο, κινηματογραφική λέσχη για προβολή ταινιών, μουσική γωνιά για τα λαϊκά και ρεμπέτικα γλέντια. Επίσης, πραγματοποιούνται αθλητικά τουρνουά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ξεχωρίζουν οι δύο προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης που θα γίνουν:

  • Αύριο, Σάββατο, στις 8 μ.μ., με θέμα «Αστική νομιμότητα και λαϊκοί αγώνες», όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Την Παρασκευή 23 του Ιούλη στις 8 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - όχι σε όλα τα ναρκωτικά», όπου θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλληλα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που έχει βάλει στο στόχαστρο τη φοιτητική μέριμνα, σήμερα διοργανώνει Γενική Συνέλευση των κατασκηνωτών. Στόχος της συνέλευσης είναι να καθοριστεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενάντια στην περικοπή του δικαιώματος στις φθηνές διακοπές για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση της επιτροπής κατασκήνωσης και στο πνεύμα του νόμου - πλαισίου, εξαιρούνται από το δικαίωμα του κατασκηνωτή οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα «2ν» έτη σπουδών (όπου ν ο ελάχιστος χρόνος για τη λήψη του πτυχίου). Επίσης, για πρώτη φορά εξαιρούνται και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ