Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
Δεύτερο φιάσκο και εύθραυστες ισορροπίες

Λεπτές συνεχίζουν να είναι οι ισορροπίες μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων με σκοπό τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των κερδών στους κόλπους της Σούπερ Λίγκας, διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας. Η αλλαγή καταστατικού για την εκλογή προέδρου, που αποφασίστηκε μετά το μπάχαλο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, δεν έγινε πραγματικότητα ποτέ, αλλά αντίθετα τα πάντα παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χτεσινής συνεδρίασης. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν πιθανότατα την επόμενη Πέμπτη (22/7), ο νέος πρόεδρος δε θα χρειάζεται «αυξημένη πλειοψηφία» για να εκλεγεί, ενώ υποψηφιότητα θα μπορούν να θέτουν και όσοι δεν είναι πρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι ενός συλλόγου της Σούπερ Λίγκας. Δυο στοιχεία τα οποία ήταν η αιτία στην πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας να δημιουργηθούν οι προστριβές μεταξύ των παραγόντων (με κορυφαία τον πόλεμο μεταξύ Γ. Βαρδινογιάννη - Αχ. Μπέου).

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: Η πρώτη του Γιώργου Μποροβήλου που έκανε λόγο για αυξημένη πλειοψηφία επί του συνόλου και η δεύτερη του Θανάση Κανελλόπουλου που πρότεινε αυξημένη πλειοψηφία επί των παρόντων στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και σε περίπτωση νέας ισοψηφίας, η διαδικασία να γίνει με σχετική πλειοψηφία.

Η πρόταση του κ. Μποροβήλου έλαβε 8 ψήφους (Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης, Καβάλα, Λάρισα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος), αυτή του κ. Κανελλόπουλου έλαβε 5 ψήφους (Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Αρης, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός), η Ξάνθη ψήφισε λευκό, η ΑΕΚ δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση (ο Δημήτρης Καψής δεν είχε δικαίωμα ψήφου), ενώ ο Ηρακλής και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ απουσίαζαν. Για να «περάσει» μία από τις δύο προτάσεις έπρεπε να συγκεντρώσει 9 ψήφους, κατά συνέπεια απορρίφθηκαν και οι δύο.

Ετσι μέχρι στιγμής για την προεδρία υποψήφιοι παραμένουν ο Θανάσης Κανελλόπουλος και ο Γιώργος Μποροβήλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ