Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ
Στην Κομισιόν για διορθώσεις και έγκριση

Το «Εθνικό» σχέδιο δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τα ποσοστά συμμετοχής τους στην κατανάλωση ενέργειας έως το 2020, κατέθεσε η κυβέρνηση στην Κομισιόν, προς έγκριση.

Το σχέδιο δράσης σκιαγραφεί ουσιαστικά τους στόχους ανάπτυξης των ΑΠΕ και άλλων μορφών ενέργειας, σε συνδυασμό με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξή τους. Εκτιμώντας και ελπίζοντας σε επενδύσεις ύψους 16 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ και συνολικά 22 δισ. ευρώ στον ενεργειακό τομέα έως το 2020, η κυβέρνηση δεσμεύεται και για τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν αυτά τα μεγέθη. Μέτρα που έχουν να κάνουν με την αύξηση των χρηματοδοτήσεων των επενδυτικών έργων των ενεργειακών κολοσσών, διευκολύνσεις στην αδειοδότηση, στη χωροταξία, στη χάραξη και κατασκευή γραμμών διασύνδεσης και μεταφοράς, στην εγγυημένη εξαγορά της παραγόμενης ενέργειας σε πολύ υψηλές τιμές σε βάρος των καταναλωτών.

Μόλις η Κομισιόν εγκρίνει το σχέδιο και με βάση τις όποιες παρατηρήσεις που μπορεί να κάνει, η κυβέρνηση θα συντάξει τη σχετική υπουργική απόφαση περί της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Το σχέδιο θα επικαιροποιείται ανά δύο χρόνια, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι νεότερες απαιτήσεις του μεγάλου ενεργειακού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ