Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑ
Απορρίπτουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

Τα περιφερειακά αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν κρατικά, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου

Σοβαρή απειλή στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στη δημόσια οικονομία, αλλά και στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) συνιστά το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων περί «αναδιοργάνωσης υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και άλλες διατάξεις».

Τα παραπάνω τονίστηκαν χτες από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να αναδειχτεί το γεγονός ότι όλα όσα καταγγέλλουν σήμερα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - όπως και της ΝΔ - η οποία και στον τομέα των αερομεταφορών, υπακούει στα κελεύσματα της ΕΕ και των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα, οι «υποχρεώσεις της χώρας έναντι της ΕΕ» μάλλον αποδεκτές γίνονται από την ηγεσία της ΟΣΥΠΑ. Μόνο που λόγω αυτών των «υποχρεώσεων» η κυβέρνηση προωθεί και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων αλλά και την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και την υπαγωγή των ορίων ευθύνης της σε έναν ενιαίο «Τομέα Εναέριου Χώρου», εφαρμόζοντας τις σχετικές ντιρεκτίβες της ΕΕ για τη διαμόρφωση του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού», δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα γύρω από ζητήματα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι εκπρόσωποι της «ΟΣΥΠΑ» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών, σημειώνοντας ότι ο τομέας της αεροναυτιλίας πρέπει να παραμείνει κρατικός, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβλεπόμενη από το ν/σ ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Οπως σημείωσαν, «ουδέποτε συμφωνήσαμε ή θα συμφωνήσουμε με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων», αφού από μία τέτοια ενέργεια «ελλοχεύουν και κίνδυνοι για την εθνική κυριαρχία και τη συνοχή του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της περιφέρειας». Σε σχετική τους ανακοίνωση μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων βάζει βόμβα στα θεμέλια της γεωστρατηγικής ιδιαιτερότητας της Ελλάδας και στην ανάπτυξη της περιφέρειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ