Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τον έλεγχο της τρόικας στα Ταμεία

Την αγανάκτησή της για την επίσκεψη - έλεγχο της τρόικας στα ασφαλιστικά Ταμεία και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στην καταγγελία της τονίζει ότι «αυτή η επίσκεψη γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Σκοπός της είναι, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και ύστερα από την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, να φορτώσει τα ελλείμματα και τα βάρη του Ταμείου στις πλάτες των ασφαλισμένων».

Και συνεχίζει: «Τα ελλείμματα δεν οφείλονται στις συντάξεις πείνας για τις οποίες πλήρωσαν πάρα πολλά οι συνταξιούχοι. Ούτε στις υποβαθμισμένες παροχές τις οποίες ακριβοπληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Τα ελλείμματα του ταμείου μας οφείλονται στις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων της ΝΔ, που λήστεψαν κυριολεκτικά τα αποθεματικά τους σε όφελος των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας.

Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει επίσης «τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - γιατί συμφωνούν με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική» και καλεί «όλοι οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ να δυναμώσουμε τα σωματεία και τις ενώσεις μας, να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΒΕ, κόντρα στις κατευθύνσεις των μονοπωλίων, της τρόικας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ