Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Την Τρίτη 3 Αυγούστου η κινητοποίηση

Συλλαλητήριο στο Δέλτα Καρδίτσας, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ)

Σε αγωνιστική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη, 3 Αυγούστου, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) στο Δέλτα Καρδίτσας. Με τη συμμετοχή τους θα στείλουν ηχηρό μήνυμα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και του αντιδραστικού μνημονίου που πολλαπλασιάζει και οξύνει ακόμα περισσότερο τα αγροτικά προβλήματα, με στόχο το βίαιο ξεκλήρισμά τους και το πέρασμα της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών. Ταυτόχρονα, θα απαιτήσουν την ικανοποίηση μιας σειράς άμεσων αιτημάτων, που θα τους δώσει «ανάσα» για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητά τους.

Η ΕΟΑΣΚ επισημαίνει ότι μπροστά στην εξελισσόμενη επίθεση, που έχει οικονομικό και θεσμικό χαρακτήρα και τρομερές επιπτώσεις σε βάρος τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιστέκονται και διεκδικούν. «Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πληρώνουμε κανένα χρέος, δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν με τα κέρδη τους, η πλουτοκρατία» είχε τονίσει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Τύπου ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

Οι άμεσες διεκδικήσεις που θέτει η ΕΟΑΣΚ είναι:

  • Αμεση καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται οι αγρότες από τα διάφορα προγράμματα όπως νιτρο-ρύπανση, βιολογικές καλλιέργειες, εξισωτικές αποζημιώσεις, νέοι αγρότες κ.ά.
  • Αμεση επιστροφή του φόρου πετρελαίου.
  • Στο 100% αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι και απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΑ.
  • Αμεση απορρόφηση των σιτηρών με τιμές εγγύησης 40 λεπτά για το σκληρό και 28 λεπτά για το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι.
  • Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι αγρότες για την ανανέωση των αδειών για τις γεωτρήσεις.
  • Αγροτική Τράπεζα κοινωνικοποιημένη - κρατική 100% με ρόλο κοινωνικό - αναπτυξιακό.
  • Επιστροφή των χρημάτων από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
  • ΔΕΗ 100% δημόσια. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αυξήσεις στο ρεύμα.
  • Να καταβληθεί η συνδεδεμένη επιδότηση στους βαμβακοπαραγωγούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ