Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Σκακιστικά δρώμενα

 

Συμμετοχή 100 μαθητών στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα της Εστίας Ν. Σμύρνης.   Μαθήματα σκακιού στα σχολεία των Καλαβρύτων

Οι δυνάμεις του μαύρου έχουν επικρατήσει. Η μικρή σκακίστρια δεν το βάζει κάτω και ψάχνει..! Από παλιοότεορους αγώνες στην Εστία Νέας Σμύρνης
Οι δυνάμεις του μαύρου έχουν επικρατήσει. Η μικρή σκακίστρια δεν το βάζει κάτω και ψάχνει..! Από παλιοότεορους αγώνες στην Εστία Νέας Σμύρνης
Στην Εστία Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το 8ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα με συμμετοχή 100 μαθητών και μαθητριών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Στην τελετή λήξης και απονομής επάθλων, παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί των σχολείων, μέλη των Συλλόγων Γονέων, ο έφορος της Εστίας κ. Ν. Τούντας, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ και της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού Χρήστος Πιλάλης και πολλοί γονείς των μαθητών.

Οι πρώτοι μεταξύ των 38 νικητών - μέσα στους οποίους ήταν και πολλά κορίτσια - ήταν: Μ. Βασιλειάδης 4,5 στους 5 αγώνες, Μ. Γαλένος 4 β., Ν. Αγγελής 5 β., Σ. Ρούσης 5 β., Φρ. Καμπάνης 4,5 β., Ν. Κεκάτος 5 β., Α. Θεοχάρης 5 β., Ελένη Στούμπου 3,5 β., Σ. Πανταζόπουλος 5 β., Κ. Ιωαννίδης 4,5 βαθμούς.

* Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Ομιλος Καλαβρύτων - Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) συνεχίζοντας τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές του για την εξάπλωση του αθλητισμού και του πολιτισμού, άρχισε τη δωρεάν διδασκαλία του πνευματικού αθλήματος του σκακιού στο ολοήμερο (διευρυμένο ωράριο) του Δημ. Σχ. Καλαβρύτων και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ολοήμερα σχολεία της επαρχίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν ευχάριστα και προσεκτικά τα μαθήματα δυο φορές τη βδομάδα, γεγονός που επισφραγίζει το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το ζατρίκιο στην περιοχή των Καλαβρύτων, σαν απόρροια των προσπαθειών του ΣΕΠΟΚΕ.

* Σήμερα ολοκληρώνεται το Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά Αγίας Παρασκευής (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Παρασκευής - Αγ. Ιωάννου 58, ώρα 5.00 με ελεύθερη είσοδο) με τη διεξαγωγή του 7ου γύρου.

Μετά τους αγώνες θα δοθούν χρυσά μετάλλια και χρηματικά βραβεία στους νικητές, συνολικής αξίας 200.000 δραχμών.

* Πρώτοι νικητές στο 27ο ανοιχτό τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Αμπελοκήπων Αθήνας ήταν: 1. Σταχταχτίνσκι 6,5 β., Κολάνι, Μανάι, Ντατσής από 5,5 β., Μοσχολιός, Τασσόπουλος, Αγγελόπουλος, Παπαπετρόπουλος, Φωτιάδης, Κάνι Αρμ. από 5 β.

* Η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργάνωσε τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Γυναικών και Παίδων 2000, σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων και το Βορρά Αμπελοκήπων.

Νικήτριες ομάδες ήταν: Γυναικών: ΕΣ Θεσ/κης 5 β., ΣΟ Πολίχνης 5 β., ΟΣΤΡΙΑ 4 β., Λαγκαδάς 3 β. Παίδων: ΟΣ Τριανδρίας 9 β. (17,5 πόντους), ΕΣ Θεσ/κης 9 β. (16,5), Ευκαρπία 7 βαθμούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ