Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Κάηκαν 10.000 στρέμματα

Αλλη μια καταστροφή ολοκληρώθηκε αργά χτες το μεσημέρι στη Σάμο, όπου και οι διάφορες μικροεστίες τέθηκαν υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Μετά τα συνολικά 15.000 στρέμματα που μετατράπηκαν σε στάχτη από τις δύο τελευταίες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε περίπου 10 μέρες, ήρθαν να προστεθούν άλλα 10.000 στρέμματα, αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά λίγο πριν τεθεί υπό έλεγχο βρισκόταν κοντά στη «σπηλιά του Πυθαγόρα». Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, 88 πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, 50 εθελοντές πυροσβέστες και 25 υδροφόρες όμορων δήμων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τέσσερα ελικόπτερα. Πάντως, οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επιφυλακή για ένα ακόμα 24ωρο.

Από την άλλη, μέχρι αργά το βράδυ, βρισκόταν σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στην περιοχή Ράχες Στυλίδας στη Φθιώτιδα και έκαιγε ξερά χόρτα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12.35 στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας και αφού έκαψε πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ