Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Ο αγώνας δεν έληξε

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης της δουλειάς τους στα δικά τους χέρια

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στα μικρά φορτηγά και τις άλλες κατηγορίες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, για την καθολική αγωνιστική τους συμμετοχή, στην πρόσφατη απεργιακή μάχη που έδωσε ο κλάδος, απευθύνει με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών, «η Ενωση».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η συσπείρωση του κλάδου καθ' όλη τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα που είχε ως βασικό αίτημα να μην «περάσει» το νομοσχέδιο που παραδίδει τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές στο μεγάλο κεφάλαιο, αντιμετωπίζοντας το ωμό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης και της ΝΔ, την επίταξη των φορτηγών και την πολιτική επιστράτευση, αλλά και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Χαρακτηρίζεται «ήττα» της κυβερνητικής πολιτικής η επιστράτευση, ενώ σημειώνει ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός τη συμπαράσταση που εκδήλωσαν εργαζόμενοι, άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, «μια παρακαταθήκη για τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας».

«Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, οι συνδικαλιστές τύπου "Τζωρζάτου" αποδείχτηκαν "λίγοι" και επιζήμιοι για τα συμφέροντά μας. Ψαλίδισαν τα αιτήματα, συμβιβάστηκαν με τις δυσκολίες του αγώνα, αποδείχτηκαν πρόθυμοι συνομιλητές της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη καμπή των κινητοποιήσεων και στο τέλος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις υπονομευόσουν».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο αγώνας δεν έληξε, αφού το αντιλαϊκό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και με μια πιο αποτελεσματική αντίσταση στην επίθεση της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απομονώνοντας τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, οι αυτοαπασχολούμενοι φορτηγατζήδες μπορούν να υπερασπίσουν την άδεια, που γι' αυτούς «είναι μια θέση εργασίας, έχουμε δικαίωμα στη δουλειά με ένα εισόδημα που να ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες της ζωής, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Τέλος, απευθύνει πρόσκληση σε κάθε αυτοαπασχολούμενο στη μεταφορά «να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Με γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν μπορεί να μας πτοήσει. Με τη συσπείρωση στα σωματεία μας και την Ομοσπονδία, μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες συνεχίζουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και τα Σωματεία των μεμονωμένων αυτοκινητιστών όλης της χώρας να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των μεγαλοϊδιοκτητών που ξεπουλάνε τους αγώνες, για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους και να συσπειρωθούν στα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ