Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Λάκης Χαλκιάς

Δεσπόζει σαν μια πελώρια πηγή αντίστασης

«Θεωρώ ότι το φετινό 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός όχι μόνο πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά, για τους κοινωνικούς αγώνες που ο λαός μας γι' άλλη μια φορά καλείται να δώσει, στις θύελλες που προγραμματίζουν τα κοράκια της ΕΕ και οι κόλακες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, με συνοδοιπόρους τους μεγάλους... Ελληνες πατριώτες, σημερινούς κυβερνώντες τη χώρα μας, και όλους τους προηγούμενους, που μας οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση.

Σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου κέρδους, της εμπορευματοποίησης, του αποπροσανατολισμού και της ευτέλειας, της αποχαύνωσης και της υποτέλειας των λαών, σε μια εποχή που ο καπιταλισμός δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο, σαρώνοντας όλα τα κεκτημένα δικαιώματα, που με τεράστιες θυσίες και αγώνες ενός αιώνα ο λαός μας είχε κατακτήσει, γκρεμίζοντας σε μια νύχτα όλα τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον των νέων μας, η ΚΝΕ, με τη δράση, την παρουσία και την προσφορά της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, δεσπόζει σαν μια πελώρια πηγή αντίστασης.

Η ΚΝΕ, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αποδεικνύοντας ότι είναι άξιος συνεχιστής της ΕΠΟΝ και γιγαντώνεται καθημερινά μεγαλώνοντας και τον αγώνα της για ένα καλύτερο αύριο κι ένα πιο σίγουρο μέλλον. Γι' αυτό κάθε ένας από εμάς, αξίζει και πρέπει να στηρίζουμε κάθε στιγμή, όλους τους αγώνες, τις προσπάθειες και τη δράση της ΚΝΕ.

Τελειώνοντας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους: Ο λαός μας μπορεί να πέρασε δύσκολες καταστάσεις και πολύ φτωχά χρόνια, ήταν όμως αξιοπρεπής και υπερήφανος. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να αρνιόμαστε να σκύψουμε το κεφάλι και θα αντιδρούμε. Θα αντιστεκόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ